Go Back
+ servings
En röstibaserad maträtt med skinka, gräslök och en krämig topping i en gjutjärnspanna.
Print
Inga röster än

Rösti med Gruyere, citronricotta & prosciutto

Krispig Rösti smaksatt med Gruyere. Serverad med en citronricotta & prosciutto
Förberedelser20 minuter
Active Time45 minuter
Total tid1 timme 10 minuter
Måltid: Middagstips, Potatisrecept, Snacks & tilltugg, Tillbehör, Tilltugg
Kök: Skandinaviskt
Keyword: bakad potatis, förrätt, tilltugg
Yield: 1

Materials

Rösti:

  • 6 potatisar medelstora
  • 100 g gruyère
  • 50 g smör gärna lite mer
  • salt

Ricotta:

  • 5 dl standardmjölk eller minst 3%
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 ½ citron zest och saft
  • salt

Servering:

  • prosciutto

Instruktioner

Rösti:

  • Blanda ihop alla ingredienser och salta ordentlig.
  • Klicka upp smeten i en panna och stek i några minuter tills den satt sig något.
  • Grädda på 200 grader varmluft tills den fått fin färg och potatisen är mjuk, ca 40 minuter.

Ricotta:

  • Värm mjölk och grädde till 84 grader och dra av från värmen.
  • Pressa i en hel citron och rör med en slev tills det siktar sig.
  • Häll smeten i en silduk eller liknande och låt hänga av i minst en timme. Ju längre den hänger desto fastare blir den.
  • Tillsätt zest från en halv citron och smaka av med citronsaft och salt.

Servering:

  • Låt röstin svalna något och toppa sedan med citronricottan och prosciutto.

Anteckning

Går självklart lika bra att använda sig av köpt ricotta som du smakar upp med citronb