Go Back
+ servings
En bit ryttarkaka med chokladbotten och kokosöverdrag på en tallrik.
Print
Inga röster än

Ryttarkaka

En enkel och riktig god klassiker. Kallas även kokosbrownie, toscakaka med mera, kärt barn har många namn helt enkelt!
Active Time20 minuter
Total tid35 minuter
Måltid: Bakelser, Bakning, Bakverk & kakor, Brownie, Choklad, Dessert, Efterrätt, Efterrätter, Efterrätter/desserter, Fika, Långpanna, mjuk kaka¨, mjuka kakor
Kök: Skandinaviskt
Keyword: chokladkaka, mjuk kaka, mjuka kakor, tosca
Yield: 12 bitar

Materials

Kaka:

  • 90 g smör
  • 1 msk kaffe
  • 100 g mörk choklad
  • 2 ägg
  • 200 g strösocker 2,25 dl
  • 18 g kakao 3 msk
  • 1 tsk salt
  • 105 g vetemjöl 1,75 dl

Tosca:

  • 40 g smör
  • 90 g strösocker 1 dl
  • 0,75 dl vispgrädde
  • 60 g sirap 0,5 dl
  • 100 g riven kokos

Instruktioner

Kaka:

  • Sätt ugnen på 180 grader (över- och undervärme).
  • Smält smöret i en kastrull på medelhög-hög värme. Dra av kastrullen från värmen, tillsätt kaffet och smält ner chokladen.
  • Rör i ägg, vaniljpasta och socker.
  • Sikta sedan i kakao, salt samt mjöl och vänd ihop.
  • Klä en form som är ca 20x25 med bakplåtspapper och häll i kaksmeten.
  • Grädda kakan mitt i ugnen i ca 10 minuter.

Tosca:

  • Koka upp alla ingredienser till toscan (utom kokosen). Låt puttra någon minut och rör sedan i kokos.
  • Bred försiktigt ut toscan över kakan och grädda i ytterligare ca 10 minuter.
  • Ta ut, låt svalna lite och skär sedan upp i bitar.