Go Back
Burk med saffranskakor, omgiven av skivor av apelsin och nötter.
Print
Inga röster än

Saffranscookies

Här kommer receptet på dessa goda julcookies med smak av saffran, apelsin, vitchoklad och pistagenötter.
Total tid30 minuter
Måltid: Jul, Kakor, Småkakor

Materials

  • 125 g vit choklad
  • 50 gr osaltade pistagenötter
  • 0,5 g saffran
  • 1,5 dl råsocker
  • 75 g smör
  • 1 apelsin
  • 1 ägg
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 2,5 dl havregryn
  • 1 krm salt
  • 0,5 tsk bakpulver

Instruktioner

  • Grovhacka choklad och nötter.
  • Stöt saffranet i en mortel tillsammans med en del av sockret.
  • Vispa ihop alla ingredienser förutom chokladen och nötterna, blanda sedan i chokladen och nötterna i kaksmeten.Dela smeten i två delar och rulla till två knubbiga längder.
  • Plasta in och låt ligga minst 1 1/2 timme i kylen.
  • Sätt ugnen på 200 grader.
  • Ta fram rullarna och skär dem i 1/2-1 centimeter tjocka skivor.
  • Lägg skivorna på plåtar med bakplåtspapper, platta till dem lite.
  • Grädda kakorna i mitten av ugnen i ca 7-8 minuter eller tills de precis fått lite färg i kanterna men fortfarande ljusa, då blir de sega och goda.
  • Vill man ha dem knaprigare låter man de vara nån minut till i ugnen.