Saffranscookies
Här kommer receptet på dessa goda julcookies med smak av saffran, apelsin, vitchoklad och pistagenötter.
Total tid30 minuter minuter
Måltid: Jul, Kakor, Småkakor
- 125 g vit choklad
- 50 gr osaltade pistagenötter
- 0,5 g saffran
- 1,5 dl råsocker
- 75 g smör
- 1 apelsin
- 1 ägg
- 1 tsk vaniljsocker
- 1,5 dl vetemjöl
- 2,5 dl havregryn
- 1 krm salt
- 0,5 tsk bakpulver
Grovhacka choklad och nötter.
Stöt saffranet i en mortel tillsammans med en del av sockret.
Vispa ihop alla ingredienser förutom chokladen och nötterna, blanda sedan i chokladen och nötterna i kaksmeten.Dela smeten i två delar och rulla till två knubbiga längder.
Plasta in och låt ligga minst 1 1/2 timme i kylen.
Sätt ugnen på 200 grader.
Ta fram rullarna och skär dem i 1/2-1 centimeter tjocka skivor.
Lägg skivorna på plåtar med bakplåtspapper, platta till dem lite.
Grädda kakorna i mitten av ugnen i ca 7-8 minuter eller tills de precis fått lite färg i kanterna men fortfarande ljusa, då blir de sega och goda.
Vill man ha dem knaprigare låter man de vara nån minut till i ugnen.