Saffranspannacottakaka
Saffranspannacottakaka – saftig pepparkakskladdkaka toppad med len saffranspannacotta. En lyxig och julig dessert för alla tillfällen!
Måltid: Bakning, Dessert, Efterrätter/desserter, Julrecept
Kök: Skandinaviskt
Keyword: baka med saffran, efterrätt med saffran, julig efterrätt
Yield: 8 bitar
Calories: 540kcal
Saffranspannacotta
- 2,5 st gelatinblad
- 5 dl grädde
- 0,5 dl strösocker
- 1 påse saffran
- 1 tsk vaniljsocker
Botten
Smält smöret.
Rör i socker och kryddor.
Tillsätt äggen och slutligen mjölet.
Grädda i 175 grader i ca 20-25 minuter beroende på ugn och form. Den ska fortfarande vara lite rörlig i mitten när den tas ut. Låt kallna helt. Se till att kladdkakan ligger mot springformen så inte pannacottan rinner igenom när den hälls över sedan.
Saffranspannacotta
Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten i ca 5 min.
Koka under tiden upp grädde och socker i en kastrull.
När blandningen kokat upp, ta kastrullen av värmen, krama vattnet ur gelatinbladen och rör ner i gräddblandningen så att det smälter.
Rör ner saffran och vaniljsocker.
Låt pannacottan svalna ca 20-30 minuter, rör om då och då, innan den hälls över kladdkakan.
Låt stå till sig, gärna över en natt.
Kalorier: 540kcal | Carbohydrates: 54g | Protein: 4g | Fat: 36g | Mättat fett: 22g | Fleromättat fett: 2g | Enkelomättat fett: 9g | Transfett: 1g | Kolesterol: 105mg | Natrium: 119mg | Kalium: 87mg | Fiber: 1g | Socker: 39g | Vitamin A: 1311IU | Vitamin C: 0,4mg | Kalcium: 50mg | Järn: 1mg