Go Back
+ servings
Saffransrutor med vit choklad och mascarponekräm toppade med ätbara blommor.
Print
Inga röster än

Saffransrutor med en vitchoklad- och mascarponekräm

Tänkte att denna kombo kan väl ändå inte gå fel! Det blev riktigt gott.
Total tid1 timme
Måltid: Bakelser, Bakning, Bakverk & kakor, Dessert, Efterrätt, Efterrätter, Efterrätter/desserter, Fika, Högtider (Jul, påsk, midsommar), Jul, Julrecept
Kök: Skandinaviskt
Keyword: baka i långpanna, baka till jul, fika, Jul, julbakning, julbakverk, långpanna, mjuk kaka, mjuka kakor
Yield: 12 st. ungefär

Materials

Saffransrutor:

  • 150 g smör smält
  • 2 dl socker
  • 3 st ägg
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk citronskal finrivet
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 påse saffran liten påse

Vit choklad- och mascarponekräm:

  • 2 dl grädde vispad
  • 1 paket mascarponeost 280 g
  • 100 g vit choklad smält
  • 2 msk citronsaft

Instruktioner

Saffransrutor:

  • Sätt ugnen på 175 grader och smörj en fyrkantig form, eller klä den med bakplåtspapper.
  • Smält smöret och låt det svalna något.
  • Vispa ihop ägg, socker, vaniljsocker och lite skal av citron med handvisp.
  • Tillsätt det smälta smöret och mjölet.
  • Blanda om försiktigt.
  • Häll smeten i formen och grädda i ungefär 25-30 minuter tills kanterna är gyllenbruna.
  • Låt svalna ordentligt innan du skär dem i rutor, annars finns det risk att bitarna går sönder.
  • Toppa med frostingen, använd dig gärna av en spritspåse. Jag toppade med lite torkade blommor, vill man göra det mer juligt kan man toppa med lingon eller smulad pepparkaka.

Vit choklad- och mascarponekräm:

  • Vispa grädden.
  • Smält den vita chokladen.
  • Rör sedan ihop alla ingredienser och blanda om försiktigt. Ställ in i kylen.