Go Back
+ servings
En tallrik med saffransvåfflor toppade med grädde och sylt.
Print
Inga röster än

Saffransvåfflor

Saffransvåfflor, så goda dessa är! Barnen är överlyckliga när jag gör dessa våfflor. Servera med lättvispad grädde och hallonsylt eller lingongrädde! 8-10 våfflor
Total tid30 minuter
Måltid: brunch, Fika, Frukost, Jul
Kök: Skandinaviskt
Keyword: baka till jul, Jul, julbakning, julfika, julfrukost, julgott
Yield: 8

Materials

  • 125 g smör
  • 0,5 gr saffran
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk socker
  • 4 dl mjölk

Instruktioner

  • Smält smöret, tillsätt saffranet och låt svalna.
  • Blanda de torra ingredienserna i en stor skål.
  • Vispa i hälften av mjölken till en jämn smet.
  • Tillsätt resten av mjölken och den avsvalnade smörblandningen.
  • Hetta upp ett våffeljärn.
  • Pensla med lite smält smör vid första laggen.
  • Grädda våfflorna i hett våffeljärn tills de fått fin färg.
  • Lägg de nygräddade våfflorna på galler.
  • Servera dem så nygräddade som möjligt.