Go Back
+ servings
En rund citronkaka med skivor av citron och myntablad på ett fat.
Print
Inga röster än

Saftig citronsockerkaka

En saftig citronsockerkaka, så enkelt men så gott! Börjar kännas som vår i luften och då blir det mycket bakverk med citron i hemma hos oss. Den här citronsockerkakan är en riktig favorit!Välj, beroende på storleken på citronerna, om du använder finrivet skal från 1 eller 2 citroner. Bröa gärna formen med kokosflingor, det blir så gott!
Resting Time45 minuter
Måltid: Kakor, mjuk kaka¨
Kök: Skandinaviskt
Keyword: citronkaka, sockerkaka
Yield: 8

Materials

  • 150 gr smör
  • 0,5 dl grädde
  • 2 dl socker
  • 180 gr mjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 citroner skal och saft från en halv citron

Instruktioner

  • Smält smöret, tillsätt grädden och låt svalna.
  • Smörj en form och bröa med kokosflingor.
  • Vispa ägg och socker vitt och pösigt.
  • Blanda de torra ingredienserna i en bunke.
  • Tillsätt finrivet citronskal från citronen/citronerna.
  • Vänd ner smörblandningen och mjölblandningen och vänd runt till en jämn smet.
  • Pressa i saften från en halv citron, blanda ner.
  • Grädda på 175 grader på nedersta falsen i ca 30-35 minuter beroende på form och ugn.
  • Låt svalna en stund och vänd sedan kakan upp och ner och låt svalna helt.
  • Förvara kakan i rumstemperatur, gärna med formen den bakats över för att behålla sin saftighet.