Go Back
+ servings
En skiva av rabarberkaka med tosctäcke och en klick grädde på en tallrik.
Print
Inga röster än

Saftig rabarberkaka med toscatäcke

Saftig rabarberkaka med toscatäcke är vad som bjuds på idag! servera med vaniljvisp/sås eller glass för en fanatisk smakupplevelse!
Förberedelser30 minuter
Active Time30 minuter
Total tid1 timme
Måltid: Bakning, Bakverk & kakor, Efterrätter/desserter, godsaker, Rabarber
Kök: Skandinaviskt
Keyword: baka med rabarber, fika, mjuk kaka, mjuka kakor, rabarberkaka
Yield: 8

Materials

  • 220 gr rabarber
  • 125 gr smör rumsvarmt
  • 2 dl socker
  • 2 ägg
  • 2,5 dl mjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 3 tsk vaniljsocker
  • 1 dl naturell yoghurt

Tosca:

  • 75 g smör
  • 1 dl strösocker
  • 2,5 msk vetemjöl
  • 2,5 msk mjölk
  • 75 g flagad mandel

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 175 grader.
  • Skär rabarbern i mindre bitar och lägg i en bunke. Tillsätt 1 tsk vaniljsocker och 1 msk strösocker, vänd runt och låt marineras.
  • Vispa rumsvarmt smör och socker krämigt. Vispa ner äggen.
  • Blanda ihop mjöl, bakpulver och vaniljsocker i en bunke. Tillsätt mjölblandningen och yoghurt i smeten och rör till en slät smet med en slickepott.
  • Häll smeten i en brödform som du klär med ett bakplåtspapper. Tryck ner rabarberbitarna i smeten.
  • Ställ in i ugnen i ca 20 minuter, den ska inte vara klar utan ska vara så pass stabil att du ska kunna hälla toscasmet över den utan att det sjunker ner.

Tosca:

  • Smält smöret till toscasmeten och tillsätt resterande ingredienser. Rör om på medelhög värme tills den tjocknar lite.
  • Ta ut kakan och bred på toscan, grädda i ytterligare 10-15 minuter tills toscan har en gyllene färg och kakan är torr när du sticker ner en provsticka.
  • Låt svalna och servera med vaniljvisp eller glass