Saftiga nötfärsbiffar med kantarellsås
Saftiga nötfärsbiffar med krämig kantarellsås, smörstekta kantareller och dillkokt potatis. En smakupplevelse för alla tillfällen!
Total tid30 minuter minuter
Måltid: Barnvänligt, Huvudrätt, Köttfärsrecept, Middagstips, Såser & röror
Kök: Skandinaviskt
Keyword: höstmiddag, kantarellrecept
Yield: 4 portioner
Calories: 811kcal
Nötfärsbiffarna
- 500 g nötfärs
- 1 st gul lök finhackad
- 1 st vitlöksklyfta pressad
- 1 msk dijonsenap
- 1 msk paprikapulver
- 1 msk kryddpeppar
- 1 dl färsk persilja finhackad
- 1 st ägg
- 2 tsk salt
- Smör till stekning
Kantarellsåsen
- 300 g kantareller
- 1 st gul lök finhackad
- 3 st vitlöksklyftor finhackade
- 3 msk smör
- 1 dl vitt vin
- 5 dl matlagningsgrädde
- 3 msk kantarellfond
- 1 tsk gurkmeja
- 2 msk färsk persilja finhackad
- 2 msk färsk timjan finhackad
- Salt
- Svartpeppar
Kantarellsåsen
Fräs ur vätskan ur kantarellerna i en torr panna/gryta.
Tillsätt smör och löken. Låt löken bli mjuk.
Tillsätt vinet, låt reducera bort.
Slå på grädde, kantarellfond & gurkmeja. Blanda väl och låt reducera ned till önskvärd konsistens.
Vänd ner persilja och timjan.
Smaka av med salt & svartpeppar.
Kalorier: 811kcal | Carbohydrates: 12g | Protein: 27g | Fat: 71g | Mättat fett: 39g | Fleromättat fett: 3g | Enkelomättat fett: 23g | Transfett: 2g | Kolesterol: 233mg | Natrium: 345mg | Kalium: 1018mg | Fiber: 4g | Socker: 5g | Vitamin A: 4156IU | Vitamin C: 36mg | Kalcium: 161mg | Järn: 7mg