Go Back
+ servings
En tallrik med köttfärsbiff, kantarellsås och kokt potatis, dekorerad med grönsaker.
Print
Inga röster än

Saftiga nötfärsbiffar med kantarellsås

Saftiga nötfärsbiffar med krämig kantarellsås, smörstekta kantareller och dillkokt potatis. En smakupplevelse för alla tillfällen!
Total tid30 minuter
Måltid: Barnvänligt, Huvudrätt, Köttfärsrecept, Middagstips, Såser & röror
Kök: Skandinaviskt
Keyword: höstmiddag, kantarellrecept
Yield: 4 portioner
Calories: 811kcal

Materials

Nötfärsbiffarna

  • 500 g nötfärs
  • 1 st gul lök finhackad
  • 1 st vitlöksklyfta pressad
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 msk paprikapulver
  • 1 msk kryddpeppar
  • 1 dl färsk persilja finhackad
  • 1 st ägg
  • 2 tsk salt
  • Smör till stekning

Kantarellsåsen

  • 300 g kantareller
  • 1 st gul lök finhackad
  • 3 st vitlöksklyftor finhackade
  • 3 msk smör
  • 1 dl vitt vin
  • 5 dl matlagningsgrädde
  • 3 msk kantarellfond
  • 1 tsk gurkmeja
  • 2 msk färsk persilja finhackad
  • 2 msk färsk timjan finhackad
  • Salt
  • Svartpeppar

Instruktioner

Nötfärsbiffarna

  • Blanda väl samman alla ingredienserna till biffarna i en bunke.
  • Forma biffar och stek dem på medelvärme tills de får fin färg och är fint rosa i mitten.

Kantarellsåsen

  • Fräs ur vätskan ur kantarellerna i en torr panna/gryta.
  • Tillsätt smör och löken. Låt löken bli mjuk.
  • Tillsätt vinet, låt reducera bort.
  • Slå på grädde, kantarellfond & gurkmeja. Blanda väl och låt reducera ned till önskvärd konsistens.
  • Vänd ner persilja och timjan.
  • Smaka av med salt & svartpeppar.

Nutrition

Kalorier: 811kcal | Carbohydrates: 12g | Protein: 27g | Fat: 71g | Mättat fett: 39g | Fleromättat fett: 3g | Enkelomättat fett: 23g | Transfett: 2g | Kolesterol: 233mg | Natrium: 345mg | Kalium: 1018mg | Fiber: 4g | Socker: 5g | Vitamin A: 4156IU | Vitamin C: 36mg | Kalcium: 161mg | Järn: 7mg