Go Back
+ servings
En person håller en rabarbermuffin med florsocker i en rosa pappersform.
Print
Inga röster än

Saftigaste rabarber-muffinsarna

Rena sommardrömmen! Saftiga muffins som kombineras ihop med syrliga rarbarber! Underbart!
Förberedelser15 minuter
Active Time20 minuter
Total tid30 minuter
Måltid: Bakning, Fika, mjuk kaka¨, Muffins
Kök: Skandinaviskt
Keyword: baka med rabarber, fika, fikadags, muffins, rabarberkaka, rabarberrecept, smaksatta muffins
Yield: 8

Materials

  • 150 g smör
  • 2 ägg
  • 1 ½ dl strösocker
  • ½ dl farinsocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 dl mjölk
  • 4 dl vetemjöl
  • 3 tsk bakpulver
  • 3 dl rabarber grovhackade
  • 3 tsk kardemumma kan uteslutas
  • florsocker till garnering

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 180 grader varmluft.
  • Vispa smör, ägg, strösocker, farinsocker och vaniljsocker i en bunke med elvisp. Häll ner mjölken och sedan vetemjöl och bakpulver! Vispa till en slät tjock smet!
  • Tillsätt mjölk och sedan vetemjöl samt bakpulver. Vispa till en slät och tjock smet.
  • Vänd ner 2 dl rabarber och kardemumma.
  • Klicka ut smeten i 8 stora muffinsformar. Toppa med resterande rabarber.
  • Grädda i 15 - 20 minuter (beroende ugn) tills de inte är kladdiga i mitten.
  • Ta ut och låt svalna helt innan du toppar med florsocker och serverar.