Go Back
+ servings
Tallrik med pasta, salsiccia, parmesan och färsk basilika.
Print
Inga röster än

Salsicciapasta

Smakrik salsicciapasta med italiensk korv och krämig sås. Perfekt för en snabb och god middag!
Total tid30 minuter
Måltid: Barnvänligt, Huvudrätt, Korv, Lättlagat, Pasta
Kök: Italienskt, Skandinaviskt
Keyword: goda recept, korvpasta, lättlagade recept, vardagsmat
Yield: 4 portioner
Calories: 404kcal

Materials

  • 300 g pasta av valfri sort
  • 1 msk olivolja extra virgin
  • 5 st färska salsicciakorvar färsen utplockad ur fjälstret
  • 4 st vitlöksklyftor finhackade
  • 1 st gula lökar finhackade
  • 1 msk fänkålsfrön
  • 400 g passerade tomater
  • 2 dl vatten
  • 1 dl matlagningsgrädde
  • Salt efter smak
  • Peppar efter smak
  • Färsk basilika
  • Riven parmesan/grana padano

Instruktioner

  • Koka pastan al dente enligt anvisningen på förpackningen under tiden som du gör själva såsen.
  • Värm upp olivolja i en panna. Fräs gul lök så den blir mjuk. Utan att ta färg.
  • Vrid upp värmen & tillsätt salsicciafärsen. Stek så den får färg.
  • Mortla fänkålsfröna och låt det fräsa med i 1 minut.
  • Tillsätt de passerade tomaterna, skölj ur förpackningen med kallt vatten och tillsätt det med tillsammans med matlagningsgrädden.
  • Låt såsen puttra tills pastan är klar. Smaka av med salt & peppar. Späd med pastavatten ifall du tycker såsen är för tjock.
  • Vänd ner pastan och toppa med riven parmesan & fina basilikablad. Servera direkt.

Nutrition

Kalorier: 404kcal | Carbohydrates: 64g | Protein: 12g | Fat: 11g | Mättat fett: 6g | Fleromättat fett: 1g | Enkelomättat fett: 3g | Kolesterol: 29mg | Natrium: 155mg | Kalium: 496mg | Fiber: 4g | Socker: 7g | Vitamin A: 583IU | Vitamin C: 10mg | Kalcium: 73mg | Järn: 2mg