Go Back
Skriv ut
Recipe Image
Nutrition Label
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Print
Inga röster än
Salsicciapasta
Smakrik salsicciapasta med italiensk korv och krämig sås. Perfekt för en snabb och god middag!
Total tid
30
minuter
minuter
Måltid:
Barnvänligt, Huvudrätt, Korv, Lättlagat, Pasta
Kök:
Italienskt, Skandinaviskt
Keyword:
goda recept, korvpasta, lättlagade recept, vardagsmat
Yield:
4
portioner
Calories:
404
kcal
Materials
300
g
pasta
av valfri sort
1
msk
olivolja
extra virgin
5
st
färska salsicciakorvar
färsen utplockad ur fjälstret
4
st
vitlöksklyftor
finhackade
1
st
gula lökar
finhackade
1
msk
fänkålsfrön
400
g
passerade tomater
2
dl
vatten
1
dl
matlagningsgrädde
Salt
efter smak
Peppar
efter smak
Färsk basilika
Riven parmesan/grana padano
Instruktioner
Koka pastan al dente enligt anvisningen på förpackningen under tiden som du gör själva såsen.
Värm upp olivolja i en panna. Fräs gul lök så den blir mjuk. Utan att ta färg.
Vrid upp värmen & tillsätt salsicciafärsen. Stek så den får färg.
Mortla fänkålsfröna och låt det fräsa med i 1 minut.
Tillsätt de passerade tomaterna, skölj ur förpackningen med kallt vatten och tillsätt det med tillsammans med matlagningsgrädden.
Låt såsen puttra tills pastan är klar. Smaka av med salt & peppar. Späd med pastavatten ifall du tycker såsen är för tjock.
Vänd ner pastan och toppa med riven parmesan & fina basilikablad. Servera direkt.
Nutrition
Kalorier:
404
kcal
|
Carbohydrates:
64
g
|
Protein:
12
g
|
Fat:
11
g
|
Mättat fett:
6
g
|
Fleromättat fett:
1
g
|
Enkelomättat fett:
3
g
|
Kolesterol:
29
mg
|
Natrium:
155
mg
|
Kalium:
496
mg
|
Fiber:
4
g
|
Socker:
7
g
|
Vitamin A:
583
IU
|
Vitamin C:
10
mg
|
Kalcium:
73
mg
|
Järn:
2
mg