Go Back
+ servings
En tallrik med pasta, salsiccia, vitlök och riven ost på toppen.
Print
Inga röster än

Salsicciapasta med vitlök och citron

Total tid30 minuter
Måltid: Barnvänligt, Huvudrätt, Lättlagat, Middagstips, Pasta
Kök: Italienskt, Skandinaviskt
Keyword: enkel middag, lättlagad pasta, snabblagad middag
Yield: 4 portioner

Materials

  • 400 g valfri pasta
  • 1 msk olivolja extra virgin
  • 400 g salsicciafärs eller 5 salsicciakorvar utan fjälster
  • 1 st gul lök finhackad
  • 3 st vitlöksklyftor finhackade
  • 2 dl crème fraiche vitlök & parmesan
  • 1 st kycklingbuljongtärning
  • 2 dl pastavatten
  • 1 dl färsk persilja finhackad
  • Citronsaft
  • Salt & svartpeppar
  • Riven parmesan

Instruktioner

  • Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen.
  • Hetta upp en panna med olivolja. Stek salsicciafärsen så den får fin färg.
  • Tillsätt gul lök & vitlök. Låt mjukna.
  • Vänd ner crème fraiche och kycklingbuljongtärningen. Låt puttra tills pastan är klar.
  • Späd såsen till önskvärd konsistens med pastavatten. Häll av pastan.
  • Vänd ner persilja. Smaka av med citronsaft, salt & peppar.
  • Blanda pastan i såsen. Servera med mer riven parmesan.