Go Back
Skriv ut
Recipe Image
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Print
Inga röster än
Salsicciapasta med vitlök och citron
Total tid
30
minuter
minuter
Måltid:
Barnvänligt, Huvudrätt, Lättlagat, Middagstips, Pasta
Kök:
Italienskt, Skandinaviskt
Keyword:
enkel middag, lättlagad pasta, snabblagad middag
Yield:
4
portioner
Materials
400
g
valfri pasta
1
msk
olivolja
extra virgin
400
g
salsicciafärs eller 5 salsicciakorvar utan fjälster
1
st
gul lök
finhackad
3
st
vitlöksklyftor
finhackade
2
dl
crème fraiche vitlök & parmesan
1
st
kycklingbuljongtärning
2
dl
pastavatten
1
dl
färsk persilja
finhackad
Citronsaft
Salt & svartpeppar
Riven parmesan
Instruktioner
Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen.
Hetta upp en panna med olivolja. Stek salsicciafärsen så den får fin färg.
Tillsätt gul lök & vitlök. Låt mjukna.
Vänd ner crème fraiche och kycklingbuljongtärningen. Låt puttra tills pastan är klar.
Späd såsen till önskvärd konsistens med pastavatten. Häll av pastan.
Vänd ner persilja. Smaka av med citronsaft, salt & peppar.
Blanda pastan i såsen. Servera med mer riven parmesan.