Go Back
+ servings
Bakade havrekakor med Dumle och choklad, dekorerade med havssalt.
Print
Inga röster än

Seg havrekaka med dumle

Underbar, seg kaka med smak av dumle. Det söta möter det salta.
Förberedelser20 minuter
Active Time20 minuter
Total tid40 minuter
Måltid: Bakning, Bakverk & kakor, Choklad, cookies, Fika, Kakor, kalas, Långpanna, Lättlagat, Sötsaker
Kök: Skandinaviskt
Keyword: baka i långpanna, havrekaka, långpanna, småkakor
Yield: 12

Materials

Havrekaka:

  • 120 g smör
  • 0,5 dl ljus sirap
  • 1 ägg
  • 2 dl vetemjöl 120 g
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 4 dl havregryn
  • 2 dl strösocker

Topping:

  • 15 Dumlekolor delade i 3 bitar
  • flingsalt valfritt
  • 50 g choklad smält

Instruktioner

Havrekaka:

  • Sätt ugnen på 175 grader och klä en form, 20x30 cm, med bakplåtspapper.
  • Smält smöret på låg värme. Låt svalna lite.
  • Rör ner sirapen och ägget i smöret.
  • Blanda samman alla torra ingredienserna i en bunke och häll sedan över smörblandningen. Blanda väl.
  • Häll smeten i formen och jämna till ytan.

Topping:

  • Fördela den delade Dumlen över kakan.
  • Grädda kakan mitt i ugnen ca 20 minuter. Ta ut och strö över flingsalt (valfritt).
  • Låt kakan kallna innan den skärs i bitar.
  • Smält chokladen och ringla den över bitarna (valfritt).