Go Back
Skriv ut
Recipe Image
Equipment
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Print
Inga röster än
Semmelkladdkaka
Total tid
30
minuter
minuter
Måltid:
Dessert, Fika, Kladdkaka, semlor, Semmelbakverk
Kök:
Skandinaviskt
Keyword:
fika, fikadags, gofika, kladdig brownie, kladdkaka, kladdkakor, ljus kladdkaka, Semmelbakverk, semmelversioner
Yield:
8
Equipment
1 form
20-22 cm i diameter
Materials
Kladdkaka:
150
gr
smör
2
dl
socker
3
ägg
2,5
dl
mjöl
2
tsk
vaniljsocker
150
gr
mandelmassa
0,5-1
tsk
nystött kardemumma
1
nypa
salt
ev. 1-3
droppar
bittermandelarom
Topping:
grädde
mandelspån/hackad sötmandel
rostade
florsocker
Instruktioner
Kladdkaka:
Sätt ugnen på 160 grader.
Smält smöret.
Riv mandelmassan grovt och blanda ner i smöret.
Tillsätt socker, vaniljsocker, mjöl, kardemumma och salt.
Blanda ner ett ägg i taget.
Smaka ev av med några droppar bittermandelarom om du önskar.
Grädda ca i 25 minuter beroende på storlek på form och ugn. Kakan ska vara lite fast i kanten men fortfarande rörlig i mitten.
Låt kallna och sätta sig.
Går bra att baka 1-2 dygn innan servering.
Topping:
Rosta mandelspån i en torr stekpanna tills gyllene färg, låt svalna helt.
Vispa grädden, spritsa eller bred över den kalla kakan.
Strö över mandelspånen och pudra med florsocker.