Blanda kexsmulorna med smör samt kardemumma och tryck ut i formen, även lite upp på kanterna. Ställ kallt.
Fyllning:
Blötlägg gelatinet i kallt vatten minst 5 minuter.
Rör färskosten smidig och blanda ner kesella.
Vispa grädden tillsammans med florsocker och vaniljsocker.
Riv mandelmassan. Mixa den med några droppar vatten till en slät kräm. Tillsätt någon droppe bittermandelarom och blanda sedan ner det i färskostblandningen.
Värm den ovispade grädden försiktigt och smält det urkramade gelatinet där i, låt svalna en aning. Rör sedan ner gelatinet i färskostblandningen, rör ordentligt så inga gelatintrådar bildas.
Vänd ner grädden och blanda till en jämn smet.
Häll smeten över kexbotten och låt stå kallt, gärna över natten.
Topping:
Torrosta mandelspånen i en stekpanna tills de är gyllene. Låt svalna helt.
Vispa grädden till mjuka toppar med vaniljsockret.
Bred/spritsa grädden på kakan och toppa med mandelspån.