Go Back
+ servings
En färgglad sommarsallad med chèvre, gurka, tomater, avokado och nötter på ett vitt fat.
Print
Inga röster än

Sommarsallad med Chevré

Total tid20 minuter
Måltid: Sallad, Tillbehör, Vegetariskt
Kök: Skandinaviskt
Keyword: enkel sallad, fräsch sommarmat, grilltillbehör
Yield: 4 portioner

Materials

  • 50 g rucola
  • 150 g gurka
  • 2 avokado
  • 100 g jordgubbar
  • 10 st bigarråer eller körsbär
  • 200 g chèvre
  • några blad färsk basilika
  • några kvistar färsk timjan eller färsk mynta
  • 2 msk frön 1 msk solroskärnor och 1 msk pumpafrön och mandelspån

Dressing

  • 50 ml olivolja
  • 2 msk citronsaft
  • 1 msk honung
  • salt och peppar

Instruktioner

  • Lägg upp rucola, basilika, skivad gurka och avokado på ett fat.
  • Toppa med halverade jordgubbar och bigarråer.
  • Smula över chèvre och strö på rostade frön och färsk timjan.

Dressing

  • Blanda olivolja, citronsaft och honung i en burk.
  • Tillsätt en nypa salt och lite timjan (valfritt).
  • Skruva på locket och skaka ordentligt tills dressingen går ihop.
  • Ringla över salladen precis innan servering.