Soppa med köttfärs och rotfrukter
En riktig höstmat. Med massor av rotfrukter och mustig smak. Perfekt i höstkylan.
Total tid30 minuter minuter
Måltid: Huvudrätt, Soppa
Kök: Skandinaviskt
Keyword: huvudrätt, köttfärssoppa, vardagsmat
Yield: 4
- ca. 500 g nötfärs
- 1 rättika tärnad
- 1 stor morot skalad och tärnad
- ½ purjolök skivad
- ½ vitkål strimlad
- 3-4 potatisar skalade och tärnade
- 1 msk paprikapulver
- 1 msk vitlökspulver
- 400 g krossade tomater
- 7 dl köttbuljong
- 3 msk soja
- salt
- peppar
Tärna och skiva alla rotfrukter.
Bryn köttet och tillsätt salt, peppar, paprikapulver och vitlökspulver.
Lägg ner purjolök, vitkål, rättika, morot och potatis i kastrullen/grytan.
Blanda allting.
Häll på tomater, soja och buljong.
Låt sjuda under lock cirka 15-20 minuter så att allt mjuknat.
Servera med toppad persilja.