Go Back
+ servings
En skål med köttfärssoppa som innehåller grönsaker och köttfärs, serverad med en sked.
Print
Inga röster än

Soppa med köttfärs och rotfrukter

En riktig höstmat. Med massor av rotfrukter och mustig smak. Perfekt i höstkylan.
Total tid30 minuter
Måltid: Huvudrätt, Soppa
Kök: Skandinaviskt
Keyword: huvudrätt, köttfärssoppa, vardagsmat
Yield: 4

Materials

  • ca. 500 g nötfärs
  • 1 rättika tärnad
  • 1 stor morot skalad och tärnad
  • ½ purjolök skivad
  • ½ vitkål strimlad
  • 3-4 potatisar skalade och tärnade
  • 1 msk paprikapulver
  • 1 msk vitlökspulver
  • 400 g krossade tomater
  • 7 dl köttbuljong
  • 3 msk soja
  • salt
  • peppar

Instruktioner

  • Tärna och skiva alla rotfrukter.
  • Bryn köttet och tillsätt salt, peppar, paprikapulver och vitlökspulver.
  • Lägg ner purjolök, vitkål, rättika, morot och potatis i kastrullen/grytan.
  • Blanda allting.
  • Häll på tomater, soja och buljong.
  • Låt sjuda under lock cirka 15-20 minuter så att allt mjuknat.
  • Servera med toppad persilja.