Go Back
+ servings
En glasburk med hemgjord sötad kondenserad mjölk och en sked som droppar mjölk.
Print
Inga röster än

Sötad kondenserad mjölk

Hemgjord sötad kondenserad mjölk – len, krämig och enkel att göra med bara tre ingredienser. Perfekt för bakning och desserter!
Total tid1 timme
Måltid: Såser & röror, Sötsaker
Kök: Amerikanskt, Skandinaviskt
Keyword: ekonomiskt hushåll, gör egen kondenserad mjölk, spara pengar
Yield: 3 deciliter
Calories: 1160kcal

Materials

  • 475 ml standardmjölk
  • 150 g strösocker
  • 40 g smör
  • 0,5 tsk vaniljextrakt valfritt

Instruktioner

  • Blanda socker och mjölk i en medelstor kastrull.
  • Sätt kastrullen på medelvärme. Låt blandningen koka upp, sänk sedan värmen och låt den sjuda utan omrörning tills den har reducerats med ungefär 60 % och blivit krämig (ca 40 minuter).
  • Ta kastrullen från värmen och vispa ner vaniljextrakt och smör.
  • Låt din kondenserade mjölk svalna helt.
  • Häll över i en skål eller burk. Täck över och förvara i kylskåp i upp till en vecka, eller använd efter behov.

Nutrition

Kalorier: 1160kcal | Carbohydrates: 172g | Protein: 16g | Fat: 49g | Mättat fett: 30g | Fleromättat fett: 2g | Enkelomättat fett: 12g | Transfett: 1g | Kolesterol: 145mg | Natrium: 445mg | Kalium: 748mg | Socker: 173g | Vitamin A: 1793IU | Kalcium: 614mg | Järn: 0,1mg