Go Back
+ servings
Skål med spenatsoppa och fyra ägghalvor på ytan.
Print
Inga röster än

Spenatsoppa med ägghalvor

Spenatsoppa med ägghalvor är en enkel och näringsrik klassiker, perfekt för en värmande lunch eller middag.
Total tid40 minuter
Måltid: Barnvänligt, Glutenfritt, Huvudrätt, Lättlagat, LCHF, Soppa
Kök: Skandinaviskt
Keyword: klassiskt sopprecept, lättlagad soppa, värmande soppa
Yield: 4 portioner

Materials

  • 400 g fryst hackad spenat
  • 5 dl vatten
  • 2 st tärningar grönsaksbuljong
  • 3 dl grädde
  • 1 st gul lök
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 2 tsk chilipulver
  • 4 st ägg
  • 1 tsk riven muskotnöt
  • 2 msk citronsaft
  • 2 msk olivolja extra virgin
  • Flingsalt
  • Nymalen svartpeppar & vitpeppar

Instruktioner

  • Tina spenaten i ett durkslag. Koka äggen i ungefär 6 min.
  • Finhacka gul lök & vitlök. Hetta upp en stor kastrull/gryta med olivolja. Fräs löken mjuk.
  • Tillsätt vatten, grönsaksbuljongtärningar, spenaten & chilipulver. Låt puttra i 15 min.
  • Tillsätt grädde och låt sjuda i ytterligare 10 min.
  • Smaka av med citronsaft, muskotnöt, salt & peppar.
  • Servera soppan med halverade ägg & ett ostgratinerat bröd.