Go Back
Skriv ut
Recipe Image
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Print
Inga röster än
Spenatsoppa med ägghalvor
Spenatsoppa med ägghalvor är en enkel och näringsrik klassiker, perfekt för en värmande lunch eller middag.
Total tid
40
minuter
minuter
Måltid:
Barnvänligt, Glutenfritt, Huvudrätt, Lättlagat, LCHF, Soppa
Kök:
Skandinaviskt
Keyword:
klassiskt sopprecept, lättlagad soppa, värmande soppa
Yield:
4
portioner
Materials
400
g
fryst hackad spenat
5
dl
vatten
2
st
tärningar grönsaksbuljong
3
dl
grädde
1
st
gul lök
2
st
vitlöksklyftor
2
tsk
chilipulver
4
st
ägg
1
tsk
riven muskotnöt
2
msk
citronsaft
2
msk
olivolja
extra virgin
Flingsalt
Nymalen svartpeppar & vitpeppar
Instruktioner
Tina spenaten i ett durkslag. Koka äggen i ungefär 6 min.
Finhacka gul lök & vitlök. Hetta upp en stor kastrull/gryta med olivolja. Fräs löken mjuk.
Tillsätt vatten, grönsaksbuljongtärningar, spenaten & chilipulver. Låt puttra i 15 min.
Tillsätt grädde och låt sjuda i ytterligare 10 min.
Smaka av med citronsaft, muskotnöt, salt & peppar.
Servera soppan med halverade ägg & ett ostgratinerat bröd.