Go Back
+ servings
En tallrik med spicy chicken nachos toppad med guacamole, salsa och färsk koriander.
Print
Inga röster än

Spicy chicken nachos!

Starkt, fräscht & goffigt!
Förberedelser35 minuter
Active Time10 minuter
Total tid45 minuter
Måltid: Glutenfritt, Kycklingrecept, Lättlagat, nachos, Såser & röror
Kök: Skandinaviskt
Keyword: använda tacorester, huvudrätt, kyckling, kycklingmiddag, tacoalternativ, tacofredag
Yield: 4

Materials

  • 2 kycklingbröst
  • 1 tomat
  • ½ rödlök
  • 1 knippe koriander
  • olivolja
  • rödvinsvinäger
  • 1 paket riven ost med jalapeno & chili
  • 2 avokado
  • 3 dl crème fraiche
  • nachochips
  • paprikapulver
  • oregano
  • salt
  • peppar

Instruktioner

  • Krydda kycklingen med paprikapulver, oregano, salt och peppar.
  • Baka kycklingen i ugnen på 180 grader i ca 25 minuter eller tills den når 70 grader i innertemperatur.
  • Dela tomaten och gröp ur kärnhuset, tärna ner och blanda med finhackad rödlök, lite hackad koriander, olivolja, rödvinsvinäger, salt och peppar.
  • Dela avokadon och blanda med 1 msk crème fraiche, salt och peppar till en guacamole.
  • Lägg chips i en form samt sprid ut skivad kyckling runt om och över.
  • Toppa med rikliga mängder ost och gratinera i ugnen på 200 grader i ca 10 minuter tills osten smält.
  • Toppa med pico de gallo, crème fraiche, guacamole och koriander.