Go Back
+ servings
En skål med pasta, sås och gräddfil toppad med sesamfrön.
Print
Inga röster än

Spicy tonfiskpasta

En räddare i vardagen! Denna slänger du enkelt och snabbt ihop. God är den också!
Total tid30 minuter
Måltid: Lunch, Middagstips, Pasta
Kök: Skandinaviskt
Keyword: fisk, fiskgratäng, fiskrecept, goda fiskrecept
Yield: 2 portioner

Materials

  • 250 g pasta valfri
  • 1-2 st burkar tonfisk Beroende på hur mycket tonfisk du vill ha.
  • 1 gul lök ganska liten
  • 1 gul paprika hackad
  • ca. 100 g körsbärstomater halverade
  • 1 klyfta vitlök pressad
  • 2-3 msk tomatpuré
  • 1 msk soja
  • 1 msk honung
  • 3 msk sweet chilisås
  • 0.5-1 tsk srirachasås går att variera beroende på hur starkt man vill ha det
  • 100 g créme fraiche
  • ca. 50 g parmesanost
  • salt
  • peppar

Topping:

  • créme fraiche
  • sesamfrön
  • smör olja till stekning

Instruktioner

  • Koka pastan enligt anvisning.
  • Hacka upp gul lök, paprika och halvera tomaterna. Fräs upp allt i en stekpanna på medelhög värme. Tillsätt pressad vitlök.
  • Tillsätt sedan alla kryddor och smaksättningar, rör om.
  • Tillsätt sedan avsilad tonfisk och créme fraichen. Smaka av såsen med salt och peppar!
  • Sila av pastan, häll ner sedan ner pastan i tonfisksåsen. Riv ner lite parmesan för mer krämighet och smak. Blanda om. Toppa med lite créme fraiche/smetana om du vill. Klart!