Go Back
+ servings
En tallrik med stekt falukorv, potatismos, gröna ärtor och grönsaker.
Print
Inga röster än

Stekt falukorv med senapssås

Total tid20 minuter
Måltid: Korv, Lättlagat, Lunch, Middagstips, Såser & röror
Kök: Skandinaviskt
Yield: 4 portioner

Materials

  • 1 msk smör
  • 5 dl matlagningsgrädde
  • 2 tsk dijonsenap
  • 2 msk skånsk sötstark senap
  • 1 msk grönsaksfond
  • 3 msk finhackad persilja eller 2msk torkad dragon
  • Salt och peppar efter smak
  • 600 g falukorv

Instruktioner

  • Smält smöret i en gryta/stekpanna.
  • Tillsätt övriga ingredienser (Vill du ha en senapssås som passar till ex. falukorv eller fisk, använd persilja. Vill du ha en som passar till fläskfilé eller viltkött, använd dragon.)
  • Låt sedan såsen puttra på låg värme och reducera ned till önskad konsistens och smak. Vispa mellan varven och smaka av.
  • Sist smaka av med salt & peppar.
  • Under tiden som du gör såsen så kan du steka falukorven i smör.
  • Servera gärna med kokt potatis eller potatismos.