Koka basmatiris enligt anvisningarna på förpackningen.
Torka av laxen och krydda på den med flingsalt, svartpeppar och 1/3 av den gröna curryn. Hetta upp en panna med hälften av rapsoljan och stek laxen på hög värme så den får fin färg på båda sidor. Ställ den sedan åt sidan.
Häll i resten av rapsoljan och sesamoljan i samma panna och fräs rödlök, vitlök, ingefära och chiliflakes mjukt.
Tillsätt champinjoner och de frysta grönsakerna. Fräs ur vätskan ur dem. Rör ned resten av den gröna curryn. Låt fräsa 1 minut.
Häll på kokosmjölk, créme fraîche och umamibuljongtärningen. Låt sjuda ihop till önskvärd konsistens. Vänd ner limejuice och koriander. Smaka av med salt och peppar.
Lägg försiktigt ned laxfiléerna i såsen och ös dem med såsen så de täcks. Låt sjuda i 5-10 minuter tills laxen är klar.