Go Back
+ servings
En korg med nygräddade frallor inslagna i en randig duk.
Print
Inga röster än

Supersnabba frallor

Dessa frallor är sååå fluffiga och tar bara 30 minuter!! Perfekt till frukost eller varför inte middagen?
Förberedelser20 minuter
Active Time10 minuter
Total tid25 minuter
Måltid: Bakning, frallor
Kök: Skandinaviskt
Keyword: bröd, brödrecept, enkelt bröd, fralla, frallor, hembakat bröd, lättbakat bröd, nybakat bröd
Yield: 6

Materials

  • 25 g jäst
  • 3 dl vatten
  • 4 msk olja
  • ½ msk sirap
  • 1 ½ tsk salt
  • 7 dl mjöl

Instruktioner

  • Lös upp jästen i vattnet.
  • Tillsätt resterande ingredienser och knåda i 5 minuter till en smidig deg.
  • Forma degen till 6 frallor, lägg på plåt och låt jäsa i 15 minuter under handduk.
  • Gör valfria snitt i dina frallor.
  • Sätt ugnen på 225 grader och sätt in en form längst ner.
  • Fyll formen med vatten för att skapa vattenånga som ger frallorna en fin skorpa.
  • Grädda frallorna i 12-15 minuter tills de är gyllenbruna.
  • Ta ut frallorna och låt dem svalna på galler.