Suzanne Reuters hallonkaka
Suzanne Reuters hallonkaka - Över Atlantenkaka som tog hela Sverige med storm, det receptet hittar du här hos oss på Receptskatt.
Total tid45 minuter minuter
Måltid: Bakverk & kakor, Dessert, Efterrätter, Fika
Kök: Skandinaviskt
Keyword: hallonkaka, suzanne reuter, sveriges godaste kaka
Yield: 10 portioner
Calories: 199kcal
- 2 dl vetemjöl
- 2 dl socker
- 1 st ägg
- 50 gr smör
- 1 tsk vaniljsocker
- 1 tsk bakpulver
- 250 gr frysta hallon halvtinade
Sätt ugnen på 175°C.
Smält smöret och låt det svalna.
Blanda ihop alla de övriga ingredienserna i en bunke. Använd en vanlig slev eller sked.
Rör ner smöret i blandningen. Det ska INTE vispas.
Smörj springformen och fördela smeten/degen i den.
Fördela hallonen ovanpå.
Ställ in i ugnen och grädda cirka 30 minuter tills det att kakan har fått fin färg.
Ta ut kakan och låt den svalna. Ska du servera den med glass eller vaniljsås så kan den med fördel vara ljummen vid servering.
Kalorier: 199kcal | Carbohydrates: 38g | Protein: 2g | Fat: 4g | Mättat fett: 3g | Fleromättat fett: 0,3g | Enkelomättat fett: 1g | Transfett: 0,2g | Kolesterol: 11mg | Natrium: 44mg | Kalium: 61mg | Fiber: 2g | Socker: 21g | Vitamin A: 134IU | Vitamin C: 7mg | Kalcium: 17mg | Järn: 1mg