Go Back
+ servings
Rund hallonkaka med bär på ytan, bakad i en metallform.
Print
4,50 av 10 röster

Suzanne Reuters hallonkaka

Suzanne Reuters hallonkaka - Över Atlantenkaka som tog hela Sverige med storm, det receptet hittar du här hos oss på Receptskatt.
Total tid45 minuter
Måltid: Bakverk & kakor, Dessert, Efterrätter, Fika
Kök: Skandinaviskt
Keyword: hallonkaka, suzanne reuter, sveriges godaste kaka
Yield: 10 portioner
Calories: 199kcal

Equipment

  • Springform 24 cm

Materials

  • 2 dl vetemjöl
  • 2 dl socker
  • 1 st ägg
  • 50 gr smör
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk bakpulver
  • 250 gr frysta hallon halvtinade

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 175°C.
  • Smält smöret och låt det svalna.
  • Blanda ihop alla de övriga ingredienserna i en bunke. Använd en vanlig slev eller sked.
    Kakdeg som är blandad i en metallskål med en gaffel.
  • Rör ner smöret i blandningen. Det ska INTE vispas.
    En skål med blandning av smet för hallonkaka, med en sked lutad mot kanten.
  • Smörj springformen och fördela smeten/degen i den.
    Kakdeg i en genomskinlig skål, med en slät och jämn yta.
  • Fördela hallonen ovanpå.
    En bakform med en kaka täckt av frysta hallon i olika nyanser av röd.
  • Ställ in i ugnen och grädda cirka 30 minuter tills det att kakan har fått fin färg.
  • Ta ut kakan och låt den svalna. Ska du servera den med glass eller vaniljsås så kan den med fördel vara ljummen vid servering.

Nutrition

Kalorier: 199kcal | Carbohydrates: 38g | Protein: 2g | Fat: 4g | Mättat fett: 3g | Fleromättat fett: 0,3g | Enkelomättat fett: 1g | Transfett: 0,2g | Kolesterol: 11mg | Natrium: 44mg | Kalium: 61mg | Fiber: 2g | Socker: 21g | Vitamin A: 134IU | Vitamin C: 7mg | Kalcium: 17mg | Järn: 1mg