Go Back
Skriv ut
Recipe Image
Nutrition Label
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Print
5
av 1 röst
Svampsoppa på torkad svamp
Måltid:
Lättlagat, Lunch, Middagstips, Soppa
Kök:
Polskt
Keyword:
gräddig svampsoppa, polsk svampsoppa
Yield:
5
portioner
Calories:
201
kcal
Materials
3
liter
grönsaksbuljong
3
st
persiljerot
1
st
stor morot
1
bit
rotselleri
2
st
vitlöksklyftor
1
st
lök + 2 msk hackad
1
msk
citronsaft
1
tsk
torkad oregano
50
g
torkad svamp
2
dl
vispgrädde
Instruktioner
Häll kokande vatten över den torkade svampen och låt stå i 30 minuter.
Skala morot, persiljerot och selleri. Hacka lök och vitlök.
Häll buljongen i en gryta och tillsätt de skurna grönsakerna. Lägg även i den blötlagda svampen, men spara några bitar av svampen till senare steg.
Koka soppan tills grönsakerna är mjuka, tillsätt grädde och smaka av med salt och peppar. Låt koka upp.
Mixa soppan slät och häll tillbaka den i grytan. Smaka av med oregano.
Hacka de sparade svampbitarna tillsammans med löken och fräs i lite smör i 5 minuter.
Häll upp soppan i djupa tallrikar och strö över den frästa svamp- och lökblandningen samt lite oregano. Servera väl varm.
Nutrition
Kalorier:
201
kcal
|
Carbohydrates:
28
g
|
Protein:
4
g
|
Fat:
9
g
|
Mättat fett:
6
g
|
Fleromättat fett:
1
g
|
Enkelomättat fett:
3
g
|
Kolesterol:
30
mg
|
Natrium:
2519
mg
|
Kalium:
536
mg
|
Fiber:
3
g
|
Socker:
12
g
|
Vitamin A:
1581
IU
|
Vitamin C:
13
mg
|
Kalcium:
109
mg
|
Järn:
1
mg