Go Back
+ servings
En skål med svampsoppa som innehåller torkad svamp och örter, serverad med en sked.
Print
5 av 1 röst

Svampsoppa på torkad svamp

Måltid: Lättlagat, Lunch, Middagstips, Soppa
Kök: Polskt
Keyword: gräddig svampsoppa, polsk svampsoppa
Yield: 5 portioner
Calories: 201kcal

Materials

  • 3 liter grönsaksbuljong
  • 3 st persiljerot
  • 1 st stor morot
  • 1 bit rotselleri
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1 st lök + 2 msk hackad
  • 1 msk citronsaft
  • 1 tsk torkad oregano
  • 50 g torkad svamp
  • 2 dl vispgrädde

Instruktioner

  • Häll kokande vatten över den torkade svampen och låt stå i 30 minuter.
  • Skala morot, persiljerot och selleri. Hacka lök och vitlök.
  • Häll buljongen i en gryta och tillsätt de skurna grönsakerna. Lägg även i den blötlagda svampen, men spara några bitar av svampen till senare steg.
  • Koka soppan tills grönsakerna är mjuka, tillsätt grädde och smaka av med salt och peppar. Låt koka upp.
  • Mixa soppan slät och häll tillbaka den i grytan. Smaka av med oregano.
  • Hacka de sparade svampbitarna tillsammans med löken och fräs i lite smör i 5 minuter.
  • Häll upp soppan i djupa tallrikar och strö över den frästa svamp- och lökblandningen samt lite oregano. Servera väl varm.

Nutrition

Kalorier: 201kcal | Carbohydrates: 28g | Protein: 4g | Fat: 9g | Mättat fett: 6g | Fleromättat fett: 1g | Enkelomättat fett: 3g | Kolesterol: 30mg | Natrium: 2519mg | Kalium: 536mg | Fiber: 3g | Socker: 12g | Vitamin A: 1581IU | Vitamin C: 13mg | Kalcium: 109mg | Järn: 1mg