Tandoorikyckling
Snabb & en väldigt förenklad variant av den indiska klassikern tandoorikyckling. Serverad med basmatiris & myntayoghurt.
Total tid30 minuter minuter
Måltid: Barnvänligt, Grytor, Huvudrätt, Kycklingrecept, Middagstips
Kök: Indiskt, Skandinaviskt
Keyword: enkla kycklingrecept
Yield: 4 portioner
Calories: 495kcal
- 1 msk smör
- 1 msk sesamolja
- 4 st kycklingfiléer
- 2 msk tandoorikrydda
- 1 st gul lök finhackad
- 3 st vitlöksklyftor finhackade
- 1 dl ingefära finhackad
- 1 tsk chili flakes
- 1 dl körsbärstomater i klyftor
- 1 dl haricots verts
- 400 g kokosmjölk
- 2 dl matlagningsgrädde
- 1 st lime saften
- 1 st kycklingbuljongtärning
- 1 dl färsk persilja finhackad
- 1 dl färsk koriander finhackad
- Salt
- Peppar
Börja med att massera in hälften av tandoori kryddan tillsammans med salt peppar & hälften av sesamoljan på kycklingfiléerna. Runt om.
Stek sedan kycklingen så den får fin färg på båda sidor i smöret. Ställ sedan kycklingen åt sidan.
I samma panna. I med resten av sesamoljan, gul lök, ingefära, vitlök, chili flakes och den kvarvarande tandoorikryddan. Låt grönsakerna bli mjuka.
Slå på kokosmjölk, matlagningsgrädde, kycklingbuljongtärning, körsbärstomater & haricots verts. Låt koka upp och sedan sjuda till önskad konsistens.
Under tiden; Tranchera (skär upp) kycklingen och lägg i den i såsen, när såsen nått önskvärd konsistens. Låt kycklingen gå klart. 5-10 min.
Vänd i persilja och koriander. Smaka av med limesaft, salt & peppar.
Servera med basmatiris, myntayoghurt & ev. en sallad.
Kalorier: 495kcal | Carbohydrates: 19g | Protein: 11g | Fat: 44g | Mättat fett: 32g | Fleromättat fett: 3g | Enkelomättat fett: 7g | Transfett: 0,01g | Kolesterol: 61mg | Natrium: 6692mg | Kalium: 845mg | Fiber: 3g | Socker: 9g | Vitamin A: 4904IU | Vitamin C: 52mg | Kalcium: 173mg | Järn: 6mg