Go Back
+ servings
Fyra staplade brödskivor med en skiva avskuren och placerad bredvid.
Print
Inga röster än

TEKAKOR

Här kommer ett enkelt och gott recept på tekakor, dessa är perfekt att frysa in och plocka fram till frukost eller mellanmål.
Total tid1 timme 50 minuter
Måltid: Bakning, Bröd & kex, Frukost, Smörgåsar
Kök: Skandinaviskt
Keyword: bröd, frukost
Yield: 16 stycken

Materials

  • 50 gram smör
  • 5 dl mjölk
  • 50 gram jäst
  • 2 tsk salt
  • ½ dl sirap
  • 10 dl rågsikt
  • 2-4 dl vetemjöl

Instruktioner

  • Smula ned jästen i bakbunken.
  • Smält smöret i en kastrull och häll sedan i mjölken.
  • Tillsätt sirap, salt och all rågsikt och låt maskinen gå i ca 8 minuter.
  • Vetemjölet tillsätter du lite i taget tills du fått en bra konsistens.
  • Låt degen jäsa i 40 minuter under en bakhandduk.
  • Dela degen i 16 delar och forma till tekakor och lägg på en plåt med bakplåtspapper.
  • Låt tekakorna jäsa under en bakhandduk i 30 minuter innan du kör in dem i ugnen.
  • Grädda i 10 minuter på 250 grader.

Anteckning

Att tänka på:
1. Låt inte mjölken bli varmare än 37 grader.
2. Tillsätt lite mjöl åt gången, hellre en för lös deg än en för torr.