Go Back
+ servings
En bit tiramisu brownie med ett lager av krämig fyllning och kakaopulver på toppen.
Print
Inga röster än

Tiramisu-Brownie

Älskar du tiramisu & brownie är detta ett bakverk för dig! En kladdig brownie toppad med len espressokräm - en efterrätt med intensiv chokladsmak och kaffetoner <3
Förberedelser20 minuter
Active Time25 minuter
Total tid45 minuter
Måltid: Bakelser, Bakverk & kakor, Brownie, Dessert, Efterrätter/desserter, Kakor, Kladdkaka
Kök: Italienskt, Skandinaviskt
Keyword: baka med choklad, crossover, mashup
Yield: 12 bitar
Calories: 591kcal

Materials

Brownie

  • 225 g smör
  • 175 g mörk choklad
  • 1 ¼ dl kakao
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk espressopulver
  • ½ tsk salt
  • 4 st stora ägg
  • 1 ½ dl brunt farinsocker
  • 2 ¼ dl strösocker
  • 1 tsk vaniljpasta

Espressokräm

  • 250 g mascarpone
  • 2 ½ dl vispgrädde
  • ½ dl strösocker
  • 1 nypa salt
  • 1 tsk vaniljpasta
  • 1 tsk espressopulver
  • 2 tsk amaretto valfritt
  • Kakao att pudra över

Instruktioner

Brownie

  • Sätt ugnen på 175 grader.
  • Smält smöret i kastrull på medelhög värme och hacka chokladen i små bitar. Ta bort smöret från plattan när det smält och tillsätt chokladen. Rör om så att chokladen smälter och ställ åt sidan.
  • Blanda kakao, vetemjöl, espressopulver & salt i en bunke och ställ åt sidan.
  • Vispa ägg, farinsocker, strösocker & vaniljpasta i ett par minuter i en annan bunke.
  • Tillsätt smör - och chokladblandningen i äggblandningen och blanda om. Avsluta med att tillsätta mjölblandningen och rör om tills det precis går ihop till en smet.
  • Grädda i ca 20-25 min i valfri form med bakplåtspapper i botten och på kanter (kvadratisk, rektangulär eller rund). Jag använde en kvadratisk form a 20x20 cm. Kakan ska vara lite kladdig när den är klar.
  • Låt kakan svalna helt innan du gör kaffekrämen!
  • Jag tycker kakan blir som allra godast (+ lättast att skära fina bitar) om man gör den dagen innan man ska äta den och ställer den i kyl över natten. Gör dock krämen samma dag ❤️‍🔥

Espressokräm

  • Vispa mascarpone & grädde i ca 1 min.
  • Tillsätt resterande ingredienser och vispa ett par minuter till. Krämen ska vara tillräckligt fast och stabil så att den inte rinner över kanten på brownien.
  • Bred ut krämen på brownien och jämna till kanterna.
  • Pudra över kakao. Skär i bitar.
  • Ät och njut!!! 🦦

Nutrition

Kalorier: 591kcal | Carbohydrates: 64g | Protein: 7g | Fat: 37g | Mättat fett: 23g | Fleromättat fett: 1g | Enkelomättat fett: 8g | Transfett: 1g | Kolesterol: 79mg | Natrium: 192mg | Kalium: 333mg | Fiber: 6g | Socker: 41g | Vitamin A: 910IU | Kalcium: 92mg | Järn: 4mg