Tiramisu-Brownie
Älskar du tiramisu & brownie är detta ett bakverk för dig! En kladdig brownie toppad med len espressokräm - en efterrätt med intensiv chokladsmak och kaffetoner <3
Förberedelser20 minuter minuter
Active Time25 minuter minuter
Total tid45 minuter minuter
Måltid: Bakelser, Bakverk & kakor, Brownie, Dessert, Efterrätter/desserter, Kakor, Kladdkaka
Kök: Italienskt, Skandinaviskt
Keyword: baka med choklad, crossover, mashup
Yield: 12 bitar
Calories: 591kcal
Brownie
- 225 g smör
- 175 g mörk choklad
- 1 ¼ dl kakao
- 2 dl vetemjöl
- 1 tsk espressopulver
- ½ tsk salt
- 4 st stora ägg
- 1 ½ dl brunt farinsocker
- 2 ¼ dl strösocker
- 1 tsk vaniljpasta
Espressokräm
- 250 g mascarpone
- 2 ½ dl vispgrädde
- ½ dl strösocker
- 1 nypa salt
- 1 tsk vaniljpasta
- 1 tsk espressopulver
- 2 tsk amaretto valfritt
- Kakao att pudra över
Brownie
Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret i kastrull på medelhög värme och hacka chokladen i små bitar. Ta bort smöret från plattan när det smält och tillsätt chokladen. Rör om så att chokladen smälter och ställ åt sidan.
Blanda kakao, vetemjöl, espressopulver & salt i en bunke och ställ åt sidan.
Vispa ägg, farinsocker, strösocker & vaniljpasta i ett par minuter i en annan bunke.
Tillsätt smör - och chokladblandningen i äggblandningen och blanda om. Avsluta med att tillsätta mjölblandningen och rör om tills det precis går ihop till en smet.
Grädda i ca 20-25 min i valfri form med bakplåtspapper i botten och på kanter (kvadratisk, rektangulär eller rund). Jag använde en kvadratisk form a 20x20 cm. Kakan ska vara lite kladdig när den är klar.
Låt kakan svalna helt innan du gör kaffekrämen!
Jag tycker kakan blir som allra godast (+ lättast att skära fina bitar) om man gör den dagen innan man ska äta den och ställer den i kyl över natten. Gör dock krämen samma dag ❤️🔥
Espressokräm
Vispa mascarpone & grädde i ca 1 min.
Tillsätt resterande ingredienser och vispa ett par minuter till. Krämen ska vara tillräckligt fast och stabil så att den inte rinner över kanten på brownien.
Bred ut krämen på brownien och jämna till kanterna.
Pudra över kakao. Skär i bitar.
Ät och njut!!! 🦦
Kalorier: 591kcal | Carbohydrates: 64g | Protein: 7g | Fat: 37g | Mättat fett: 23g | Fleromättat fett: 1g | Enkelomättat fett: 8g | Transfett: 1g | Kolesterol: 79mg | Natrium: 192mg | Kalium: 333mg | Fiber: 6g | Socker: 41g | Vitamin A: 910IU | Kalcium: 92mg | Järn: 4mg