Go Back
+ servings
Tiramisu serverad i glas med jordgubbar och blåbär som dekoration.
Print
Inga röster än

Tiramisu i glas

Superlyxiga att servera och enkla att fixa ihop!
Förberedelser15 minuter
Active Time15 minuter
Total tid30 minuter
Måltid: Bakverk & kakor, Efterrätt, Efterrätter, Efterrätter/desserter, Fika, Högtider (Jul, påsk, midsommar), Lättlagat
Kök: Italienskt
Keyword: efterrätt i glas
Yield: 6 portioner
Calories: 629kcal

Materials

  • 300 g savoiardikex eller digestivekex
  • 500 g mascarponeost
  • 4 st ägg separerade
  • 100 g strösocker
  • ca 3 dl starkt kaffe helst espresso
  • 2 msk rom
  • 2-3 msk kakao
  • Finriven choklad Att toppa med

Instruktioner

  • Börja med att brygga kaffet. När kaffet är gjort, häll i det i en liten kastrull, blanda in 2 msk rom och låt det börja koka. Sänk sedan värmen.
  • Separera äggvitorna från äggulorna. Försök att inte få någon gula i äggvitan.
  • Vispa äggvitorna hårt, till en fast maräng. Du kan använda en stavmixer eller så kan du vispa för hand. I en separat skål vispar du äggulorna med 100 gram socker tills det blir en blekgul färg och slät.
  • När sockret och äggulorna är helt kombinerade, börja tillsätta mascarponeosten och vispa tills helt kombinerade. Tillsätt sedan de hård vispade äggvitorna med en träsked. Vik långsamt från botten av skålen till toppen tills det blir helt blandat. Borde vara krämigt och slät.
  • Doppa savoiardikexen lätt en efter en i kaffe/romblandningen. (Doppa inte kakorna för mycket, annars blir de blöta. Jag doppar snabbt och täcker varje sida).

Montering

  • Börja med kexen i glasbotten (eller i en avlång bakform)
  • Bred ut mascarponekrämen ovanpå kexen.
  • Lägg på ytterligare ett lager av kexen och sedan resten av mascarponeosten.
  • Jämna ut krämen försiktigt så den fördelas jämnt.
  • Strö över toppen av tiramisun med siktat kakaopulver.
  • På med extra riven choklad och frukt innan servering om det önskas!

Anteckning

Efter att ha strött över kakao och innan du garnerar, täck tiramisun med plastfolie och ställ den i kylen i minst 3 timmar innan servering.
Ju längre den står i kylen desto godare smakar den.
Jag skulle rekommendera att låta den stå i kylen över natten och låta smakerna kombineras.

Nutrition

Kalorier: 629kcal | Carbohydrates: 49g | Protein: 11g | Fat: 42g | Mättat fett: 25g | Fleromättat fett: 1g | Enkelomättat fett: 2g | Kolesterol: 197mg | Natrium: 132mg | Kalium: 121mg | Fiber: 1g | Socker: 17g | Vitamin A: 1450IU | Vitamin C: 0,1mg | Kalcium: 146mg | Järn: 2mg