Go Back
+ servings
Bit av toscakaka med kokosfyllning och chokladbotten på en vit yta.
Print
Inga röster än

Toscakaka

Toscakaka med choklad och kokostosca – en saftig långpannekaka med mjuk botten och knäckig topping. Enkel att baka och perfekt till fikabordet!
Active Time10 minuter
Total tid1 timme
Måltid: Bakverk & kakor, Choklad, Fika, Kakor, Långpanna, Lättlagat
Kök: Skandinaviskt
Keyword: baka i långpanna, baka med choklad, fika
Yield: 25 bitar
Calories: 416kcal

Materials

Botten

  • 200 g smör
  • 5 dl strösocker
  • 2 krm salt
  • 1 dl kakao
  • 2 tsk vanilinsocker
  • 3 dl vetemjöl 180 g
  • 4 ägg

Kokostosca

  • 75 g smör
  • 1 dl ljus sirap
  • 1,5 dl strösocker
  • 1,5 dl vispgrädde
  • 5,5 dl kokosflingor

Instruktioner

  • Börja med att sätta ugnen på 200 grader och klä en långpanna, ca 25*35 cm, med bakplåtspapper.
  • Botten: Smält smöret i en kastrull. Tllsätt resten av ingredienserna och blanda ihop till en slät smet. Bred ut smeten jämt i formen.
  • Grädda kakan i mitten av ugnen ca 18 minuter ( gör kokostoscan under tiden).
  • Kokostoscan: Smält smöret i en kastrull. Tillsätt sirap, strösocker och vispgrädde.
  • Låt koka upp, sänk värmen och tillsätt kokosen. Låt det sjuda ca 5 minuter.
  • Ta ut kakan och bred över glasyren. Grädda ytterligare 10 minuter tills kakan fått en fin gyllenbrun färg. Sammanlagt 18+10 minuter i ugn.
  • Låt svalna innan den skärs i bitar med en vass kniv.

Nutrition

Kalorier: 416kcal | Carbohydrates: 47g | Protein: 5g | Fat: 26g | Mättat fett: 20g | Fleromättat fett: 1g | Enkelomättat fett: 4g | Transfett: 0,4g | Kolesterol: 54mg | Natrium: 122mg | Kalium: 215mg | Fiber: 5g | Socker: 31g | Vitamin A: 354IU | Vitamin C: 0,3mg | Kalcium: 26mg | Järn: 2mg