Go Back
Skriv ut
Recipe Image
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Print
Inga röster än
UPSIDE DOWN SMÖRDEGSRUTOR MED LUFTTORKAD SKINKA, BRIE, HONUNG & SMÖRSTEKT SPARRIS
Ett lättlagat och lite matigare tilltugg som passar perfekt till exempelvis en ostbricka!
Total tid
40
minuter
minuter
Måltid:
Förrätt, Tilltugg
Kök:
Skandinaviskt
Keyword:
buffé, smördeg, snacks, tilltugg
Yield:
6
Materials
6
st
smördegsplattor
10
st
sparrisstjälkar
smör
salt
honung
1
st
brie
2
skivor
lufttorkad skinka per ruta
1
ägg
att pensla med
Instruktioner
Tina smördegsplattorna.
Sätt ugnen på 200 grader.
Skölj och skär sparrisen i mindre bitar.
Stek sparrisbitarna på hög medelhög värme med en klick smör och lite salt.
Klä en ugnsplåt med bakplåtspapper.
Klicka ut honung och toppa med den smörstekta sparrisen, en bit brieost och sedan lufttorkad skinka.
Täck över med smördegen, försök täcka allt innehåll med kanterna.
Nagga små hål i smördegen där innehållet finns och tryck även till kanterna. Pensla med ägg.
Grädda i ugnen ca. 15-20 minuter tills smördegsrutorna börjar få en fin gyllene färg.
Vänd sedan smördegsrutorna med en stekspade och servera.