Go Back
+ servings
Upp-och-ned bakad smördeg med skinka, brie, sparris och honung på en blå tallrik.
Print
Inga röster än

UPSIDE DOWN SMÖRDEGSRUTOR MED LUFTTORKAD SKINKA, BRIE, HONUNG & SMÖRSTEKT SPARRIS

Ett lättlagat och lite matigare tilltugg som passar perfekt till exempelvis en ostbricka!
Total tid40 minuter
Måltid: Förrätt, Tilltugg
Kök: Skandinaviskt
Keyword: buffé, smördeg, snacks, tilltugg
Yield: 6

Materials

  • 6 st smördegsplattor
  • 10 st sparrisstjälkar
  • smör
  • salt
  • honung
  • 1 st brie
  • 2 skivor lufttorkad skinka per ruta
  • 1 ägg att pensla med

Instruktioner

  • Tina smördegsplattorna.
  • Sätt ugnen på 200 grader.
  • Skölj och skär sparrisen i mindre bitar.
  • Stek sparrisbitarna på hög medelhög värme med en klick smör och lite salt.
  • Klä en ugnsplåt med bakplåtspapper.
  • Klicka ut honung och toppa med den smörstekta sparrisen, en bit brieost och sedan lufttorkad skinka.
  • Täck över med smördegen, försök täcka allt innehåll med kanterna.
  • Nagga små hål i smördegen där innehållet finns och tryck även till kanterna. Pensla med ägg.
  • Grädda i ugnen ca. 15-20 minuter tills smördegsrutorna börjar få en fin gyllene färg.
  • Vänd sedan smördegsrutorna med en stekspade och servera.