Go Back
+ servings
En skål med vaniljkräm och en burk bourbonvaniljpulver i handen.
Print
Inga röster än

Vaniljkräm

En riktigt krämig och len vaniljkräm som passar lika bra till bakverk som i bakverk. Dessutom gjord på vaniljpulver och inte på vaniljstång
Total tid20 minuter
Måltid: Bakning, Tårtfyllning, Tillbehör
Kök: Skandinaviskt
Keyword: fika, fikadags, gofika, svensk fika
Yield: 1 sats
Calories: 816kcal

Materials

  • 2,5 dl mjölk
  • ¼ tsk vaniljpulver
  • ¾ dl socker
  • 2,5 msk maizena
  • 3 st äggulor
  • salt
  • 50 g smör

Instruktioner

  • Mät upp mjölk och vaniljpulver i en kastrull och låt koka upp.
  • Blanda socker, maizena, lite salt och äggulor i en bunke, rör om till en smet.
  • Häll mjölken över äggsmeten under omrörning. Häll sedan tillbaka smeten i kastrullen och sätt tillbaka den på plattan på medelhög värme. Låt smeten tjockna, men var noga med omrörning!
  • Ta bort kastrullen från värmen. Låt sedan smöret smälta ner i krämen, lättast om du delar det i småbitar.

Nutrition

Kalorier: 816kcal | Carbohydrates: 89g | Protein: 9g | Fat: 50g | Mättat fett: 31g | Fleromättat fett: 2g | Enkelomättat fett: 13g | Transfett: 2g | Kolesterol: 170mg | Natrium: 419mg | Kalium: 392mg | Fiber: 0,02g | Socker: 87g | Vitamin A: 1698IU | Kalcium: 324mg | Järn: 0,1mg