Go Back
+ servings
Tre bitar vaniljrutor med pepparkakssmak på en träskärbräda, pudrade med florsocker.
Print
Inga röster än

Vaniljrutor med smak av pepparkaka

Vaniljhjärtan möter pepparkaka i den här otroligt goda kakan. Perfekt att baka inför jul och till alla mysiga fikastunder.
Total tid1 timme
Måltid: Bakning, Bakverk & kakor, Fika, Högtider (Jul, påsk, midsommar), Jul, Julrecept, pepparkakor, Sötsaker
Kök: Skandinaviskt
Keyword: baka till jul, julbakning
Yield: 20 bitar
Calories: 554kcal

Materials

Smuldeg:

  • 10 dl vetemjöl
  • 4 dl strösocker
  • 3 msk vaniljsocker
  • 1 msk bakpulver
  • 2 påsar pepparkakskrydda
  • 500 g smör kallt

Fyllning:

  • 4 st ägg
  • 2 dl Vaniljkvarg
  • 5 dl crème fraiche
  • 3 dl strösocker
  • 1 msk vaniljsocker

Topping:

  • Lite florsocker

Instruktioner

Smuldeg

  • Sätt ugnen på 200°.
  • Arbeta snabbt samman mjöl, socker, vaniljsocker, bakpulver, pepparkakskryddor och tärnat smör till en smuldeg.
  • Tryck ut hälften av degen i en långpanna, ca 30x40 cm, med bakplåtspapper.

Fyllning

  • Blanda ägg, kvarg, crème fraiche, socker och vaniljsocker.
  • Häll fyllningen över smuldegen. Fördela resten av smuldegen ovanpå.
  • Grädda i mitten av ugnen, ca 30 min. Låt svalna. Ställ in kakan i kylen tills den blivit riktigt kall.
  • Pudra med florsocker före servering.

Nutrition

Kalorier: 554kcal | Carbohydrates: 75g | Protein: 7g | Fat: 26g | Mättat fett: 15g | Fleromättat fett: 1g | Enkelomättat fett: 6g | Transfett: 1g | Kolesterol: 69mg | Natrium: 185mg | Kalium: 92mg | Fiber: 1g | Socker: 37g | Vitamin A: 782IU | Vitamin C: 0,2mg | Kalcium: 43mg | Järn: 2mg