Go Back
+ servings
Vattenmelonbitar toppade med fetaostkräm och krispiga örter på en vit tallrik.
Print
Inga röster än

Vattenmelon-bites med örtig fetaostkräm

Smarriga vattenmelon-bites som går på ett kick och äts upp lika fort också! Går fort att förbereda, till och med dagen innan för den tids-effektive, och passar allas smaklökar. Dekorativa med fina parmesanchips, men går att utesluta.
Förberedelser10 minuter
Active Time10 minuter
Total tid20 minuter
Måltid: Barnvänligt, Buffé/plockmat, fest, Lättlagat, Såser & röror, Smårätter, Snack, Snacks & tilltugg, Tillbehör, Tilltugg
Kök: Skandinaviskt
Keyword: buffé, midsommarsnacks, smårätter, tilltugg
Yield: 16 bitar

Materials

  • 100 g parmesanost
  • 1,5 dl créme fraiche
  • 1 dl ramslök eller annan god ört
  • 1 förp fetaost
  • vattenmelon i kuber
  • salt
  • peppar

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 200 grader.
  • Strö ut lite riven parmesanost i små runda cirklar på en plåt med bakplåtspapper. Se till att ha avstånd mellan varje liten cirkel så att de inte flyter ihop i ugnen.
  • Grädda i mitten av ugnen i ca 6 minuter, eller tills de är gyllenbruna. Låt svalna sedan innan du dekorerar med dem.
  • Mixa crème fraiche, ramslök och fetaost till en jämn och fin kräm. Salta och peppra efter smak.
  • Skeda upp små klickar av röran på bitarna av vattenmelon och dekorera med parmesanchipsen.

Anteckning

Använd en annan ört om du inte får tag på ramslök. Basilika och mynta passar utmärkt här också.
Uteslut parmesanchipsen om du vill, det blir gott ändå! Om du ändå vill dekorera med något, lägg på ett blad av din valda ört.