Vattenmelon-bites med örtig fetaostkräm
Smarriga vattenmelon-bites som går på ett kick och äts upp lika fort också! Går fort att förbereda, till och med dagen innan för den tids-effektive, och passar allas smaklökar. Dekorativa med fina parmesanchips, men går att utesluta.
Förberedelser10 minuter minuter
Active Time10 minuter minuter
Total tid20 minuter minuter
Måltid: Barnvänligt, Buffé/plockmat, fest, Lättlagat, Såser & röror, Smårätter, Snack, Snacks & tilltugg, Tillbehör, Tilltugg
Kök: Skandinaviskt
Keyword: buffé, midsommarsnacks, smårätter, tilltugg
Yield: 16 bitar
- 100 g parmesanost
- 1,5 dl créme fraiche
- 1 dl ramslök eller annan god ört
- 1 förp fetaost
- vattenmelon i kuber
- salt
- peppar
Sätt ugnen på 200 grader.
Strö ut lite riven parmesanost i små runda cirklar på en plåt med bakplåtspapper. Se till att ha avstånd mellan varje liten cirkel så att de inte flyter ihop i ugnen.
Grädda i mitten av ugnen i ca 6 minuter, eller tills de är gyllenbruna. Låt svalna sedan innan du dekorerar med dem.
Mixa crème fraiche, ramslök och fetaost till en jämn och fin kräm. Salta och peppra efter smak.
Skeda upp små klickar av röran på bitarna av vattenmelon och dekorera med parmesanchipsen.
Använd en annan ört om du inte får tag på ramslök. Basilika och mynta passar utmärkt här också.
Uteslut parmesanchipsen om du vill, det blir gott ändå! Om du ändå vill dekorera med något, lägg på ett blad av din valda ört.