Go Back
+ servings
En skål med vegetarisk halloumipasta, tomater, basilika och riven ost på toppen.
Print
Inga röster än

Vegetarisk Halloumipasta

Total tid30 minuter
Måltid: Huvudrätt, Lättlagat, Middagstips, Pasta, Vegetariskt
Kök: Italienskt, Skandinaviskt
Keyword: recept med halloumi, vegetarisk pasta
Yield: 4 portioner
Calories: 1304kcal

Materials

  • 500 g pasta av valfri sort (okokt vikt)
  • 500 g halloumi i kuber
  • 2 msk olivolja extra virgin
  • 1 st gul lök finhackad
  • 4 st vitlöksklyftor finhackade
  • 1 tsk chilipulver
  • 2 msk tomatpuré
  • 5 dl matlagningsgrädde
  • 1 tärning grönsaksbuljong
  • 250 g körsbärstomater halverade
  • 1 st citron både saft & zest
  • 1 kruka färsk basilika både blad och stjälkar. Finhackad. (Spara 8-10 av de finaste bladen till garnering)
  • Salt
  • Nymalen svart- & vitpeppar
  • Riven parmesan

Instruktioner

  • Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Salta vattnet väl.
  • Börja med att steka halloumin gyllene i hälften av olivoljan.
  • Tillsätt tomatpuré, gul lök, vitlök & chilipulver. Låt sautera i ungefär 5 min.
  • Tillsätt körsbärstomater, matlagningsgrädde, citronzest och grönsaksbuljongen. Låt sjuda på medelvärme till önskad konsistens.
  • När grytan nått önskad konsistens, (späd med pastavatten om den känns för tjock), tillsätt basilika & smaka av med citronsaft, salt & peppar.
  • Blanda såsen med pastan och riv över generöst med parmesan.

Nutrition

Kalorier: 1304kcal | Carbohydrates: 101g | Protein: 48g | Fat: 79g | Mättat fett: 50g | Fleromättat fett: 4g | Enkelomättat fett: 19g | Kolesterol: 141mg | Natrium: 1726mg | Kalium: 549mg | Fiber: 5g | Socker: 9g | Vitamin A: 2238IU | Vitamin C: 16mg | Kalcium: 1369mg | Järn: 2mg