Go Back
Skriv ut
Recipe Image
Nutrition Label
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Print
Inga röster än
Vegetarisk Halloumipasta
Total tid
30
minuter
minuter
Måltid:
Huvudrätt, Lättlagat, Middagstips, Pasta, Vegetariskt
Kök:
Italienskt, Skandinaviskt
Keyword:
recept med halloumi, vegetarisk pasta
Yield:
4
portioner
Calories:
1304
kcal
Materials
500
g
pasta
av valfri sort (okokt vikt)
500
g
halloumi
i kuber
2
msk
olivolja
extra virgin
1
st
gul lök
finhackad
4
st
vitlöksklyftor
finhackade
1
tsk
chilipulver
2
msk
tomatpuré
5
dl
matlagningsgrädde
1
tärning grönsaksbuljong
250
g
körsbärstomater
halverade
1
st
citron
både saft & zest
1
kruka
färsk basilika
både blad och stjälkar. Finhackad. (Spara 8-10 av de finaste bladen till garnering)
Salt
Nymalen svart- & vitpeppar
Riven parmesan
Instruktioner
Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Salta vattnet väl.
Börja med att steka halloumin gyllene i hälften av olivoljan.
Tillsätt tomatpuré, gul lök, vitlök & chilipulver. Låt sautera i ungefär 5 min.
Tillsätt körsbärstomater, matlagningsgrädde, citronzest och grönsaksbuljongen. Låt sjuda på medelvärme till önskad konsistens.
När grytan nått önskad konsistens, (späd med pastavatten om den känns för tjock), tillsätt basilika & smaka av med citronsaft, salt & peppar.
Blanda såsen med pastan och riv över generöst med parmesan.
Nutrition
Kalorier:
1304
kcal
|
Carbohydrates:
101
g
|
Protein:
48
g
|
Fat:
79
g
|
Mättat fett:
50
g
|
Fleromättat fett:
4
g
|
Enkelomättat fett:
19
g
|
Kolesterol:
141
mg
|
Natrium:
1726
mg
|
Kalium:
549
mg
|
Fiber:
5
g
|
Socker:
9
g
|
Vitamin A:
2238
IU
|
Vitamin C:
16
mg
|
Kalcium:
1369
mg
|
Järn:
2
mg