Very Cherry Chocolate Cheesecake
Very Cherry Chocolate Cheesecake, en cheesecakevariant av min favorittårta med smak av körsbär och choklad, så god!
Botten består av en kladdkaka, baka den gärna en dag i förväg så den är helt kall och har satt sig. Chessecakelagret behöver en stund för att stelna innan man häller på chokladganachen, sedan är det bara att servera och njuta av en god cheesecake!
Måltid: Cheesecake, Choklad, Kladdkaka, Tårtor
Kök: Amerikanskt
Keyword: bärtårta, cheesecake, festlig tårta, hösttårta
Yield: 8
Botten:
- 125 gr smör
- 1 dl socker
- 1 dl brun farinsocker strö
- 1 tsk vaniljsocker
- 1,5 dl mjöl
- 0,75 dl kakao
- 2 st ägg
Cheesecakefyllning:
- 200 gr mascarponeost
- 100 gr Färskost
- 2 dl grädde
- 2 tsk vaniljsocker
- 0,5 dl florsocker
- 2,5 st gelatinblad
- 2 dl körsbärssylt
- 2 droppar körsbärsessence
Chokladganache:
- 80 gr grädde
- 60 gr mörkchoklad
- 1 tsk smör
Botten:
Smält smöret.
Blanda i de torra ingredienserna och rör tillsist ner äggen.
Häll smeten i formen med bakplåtspapper i botten.
Grädda på 175 gr i ca 15-18 minuter eller tills kladdkakan är fast i kanterna men fortfarande rörlig i mitten.
Låt kallna helt.
Cheesecakefyllning:
Ta fram de kalla ingredienserna och låt stå framme minst 30 minuter.
Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i ca 10 minuter.
Vispa mascarponeost, philadelfiaost, florsocker, vaniljsocker och 1,5 dl av grädden fluffigt.
Värm 0,5 dl grädde och smält de urkramade gelatinbladen där i.
Låt svalna en stund och rör sedan ner i ostblandningen.
Vänd ner sylten och häll sedan smeten formen över den kalla kladdkakan.
Låt stelna.
Chokladganache:
Värm försiktigt ihop grädde och choklad till en slät ganache, blanka av med smöret.
Låt svalna och rör då och då.
Häll sedan över den kalla cheesecaken, låt stå till servering.