Go Back
+ servings
Viltfärsbiffar som kokar i en sås med lingon i en stekpanna.
Print
Inga röster än

Viltbiffar med lingonsås

Vilt och välsmakande, som du kan variera med hjortfärs, älgfärs, lammfärs el nötfärs.
Active Time20 minuter
Total tid40 minuter
Måltid: Barnvänligt, Huvudrätt, Köttfärsrecept, Middagstips
Kök: Skandinaviskt
Keyword: älg, hjort, viltrecept
Yield: 4 port

Materials

  • 500 g färs jag använde hjortfärs men det går lika bra med älgfärs, lammfärs el nötfärs.
  • 1 st ägg
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 5 st krossade enbär
  • 1 tsk timjan
  • 1 dl gräddfil
  • 2 msk riven lök
  • 2,5 dl Kelda gräddsås
  • 1 dl rårörda lingon
  • 0,5 dl djupfrysta lingon

Instruktioner

  • Blanda färsen med alla ingredienser.
  • Forma till biffar ( det blir ca 10-12)
  • Stek dom i smör i en stor stekpanna ca 4-5 min på varje sida.
  • Häll i gräddsåsen o lingonen.
  • Låt koka några minuter.
  • Servera biffarna m kokt potatis o grönsaker.

Anteckning

Om du vill göra såsen från grunden själv, så kan du göra en egen gräddsås och använda.