Go Back
+ servings
En bit vinbarskaka med vaniljkräm och röda vinbär på en vit tallrik.
Print
Inga röster än

Vinbärskaka med vaniljkräm

En saftig kaka med smak av röda vinbär, vanilj och kardemumma, så god!
Active Time1 timme
Måltid: Efterrätter/desserter, Fika
Kök: Skandinaviskt
Keyword: kaka med bär, mjuk kaka, mjuka kakor, sommarkaka, vinbär
Yield: 8
Calories: 448kcal

Equipment

  • 1 form, 22 cm i diameter

Materials

  • 200 gr smör (rumsvarmt)
  • 2,5 dl socker
  • 3 st ägg
  • 240 gr vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 3 tsk vaniljsocker
  • 0,5 dl mjölk
  • Nymalen kardemumma
  • 150-175 gr vaniljkräm
  • ev marsanpulver
  • 150 gr färska röda vinbär
  • florsocker

Instruktioner

  • Gör i ordning vaniljkrämen så att den är tillräckligt tjock.
  • Vispa smör och socker poröst. Tillsätt äggen ett i taget och rör emellan.
  • Blanda alla torra ingredienser och tillsätt det växelvis med mjölken i smeten.
  • Tillsätt lite nymalen kardemumma.
  • Spänn fast ett bakplåtspapper i formen, smöra sidorna och bröa gärna med kokosflingor.
  • Bred ut ungefär hälften av smeten i formen.
  • Bred ut vaniljkrämen i mitten på kakan och strö över vinbären.
  • Bred försiktigt ut resten av smeten ovanpå, gärna så att smet möter smet i kanterna så gott det går.
  • Grädda på 175 grader i ca 50 minuter i nedre delen av ugnen.
  • Låt kakan svalna en aning och lossa sedan kanten på formen.
  • Låt svalna helt och strö över lite florsocker innan servering.

Nutrition

Kalorier: 448kcal | Carbohydrates: 61g | Protein: 5g | Fat: 22g | Mättat fett: 13g | Fleromättat fett: 1g | Enkelomättat fett: 6g | Transfett: 1g | Kolesterol: 65mg | Natrium: 181mg | Kalium: 139mg | Fiber: 2g | Socker: 34g | Vitamin A: 679IU | Vitamin C: 8mg | Kalcium: 51mg | Järn: 2mg