Go Back
+ servings
Tre bitar av vit pizza med tryffel, skinka och ruccola på en träskärbräda.
Print
Inga röster än

Vit pizza med tryffel

Vit pizza med smak av blåmögelost och tryffel, perfekt att äta själv som den är eller dela upp till snittar att bjuda gästerna på!
Förberedelser10 minuter
Active Time10 minuter
Total tid20 minuter
Måltid: Buffé/plockmat, fest, Förrätt, Lättlagat, Lunch, mellanmål, Middagstips, Pizza, Tilltugg
Kök: Skandinaviskt
Keyword: hemmapizza, norrländsk pizza
Yield: 1 portion

Materials

  • 1 Norrlands Leväjn
  • 3 msk ricotta
  • ¼ Truffle Blue Cheese
  • Salt och peppar
  • Parmesan
  • Ruccola
  • Prosciutto
  • Burrata med smak av tryffel

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 180 grader.
  • Ta fram ett bröd och lägg på en plåt med bakplåtspapper.
  • Blanda ihop ricottan och blåmögelosten. Salta och peppra efter smak, men var kanske lite försiktig med saltet då osten redan är salt också.
  • Bred ut krämen över bottnen och toppa med lite riven parmesanost. In i ugnen i cirka 10 minuter, brödet ska bli lite krispigt när det är klart.
  • Sedan toppar du med ruccola, prosciutto och burrata.
  • Spara och njut 😋✨🌸

Anteckning

Tips: gör flera pizzor och dela upp dem i små munsbitar/snittar. Perfekt att bjuda gästerna på till fördrinkar och bubbel!