Go Back
+ servings
Kladdkakemuffins dekorerade med chokladfrosting, kolasås och mintblad.
Print
Inga röster än

X4b_Kladdkakemuffins #2

Kladdkakemuffins, så enkelt och så gott! De här är toppade med smaksatt grädde, gräddfrosting och salt kolasås. Det var toppingar jag hade över från ett annat bak så det passade utmärkt!Hur länge de ska gräddas beror på storlek på formar och ugn. Men titta på muffinsen efter ca 6-7 minuter. De ska vara lite fasta i kanterna men rörliga i mitten för att vara kladdiga när de serveras.
Total tid30 minuter
Måltid: Bakelser, Choklad, Kladdkaka, Muffins
Kök: Skandinaviskt
Keyword: fika, fikadags, gofika, kladdig brownie, kladdkaka, kladdkakor, kladdmuffins
Yield: 1 sats

Materials

Muffins:

  • 150 gr smör
  • 3 ägg
  • 2,5 dl socker
  • 120 gr mjöl
  • 1 dl kakao
  • 2 tsk vaniljsocker

Chokladgrädde:

  • 150 gr mjölkchoklad
  • 2 dl grädde

Gräddfrosting:

  • 1 dl grädde
  • 50 gr Färskost
  • 2 msk florsocker
  • 0,5 tsk vaniljsocker

Salt kolasås:

  • ca. 10 kolor
  • ca. 2 msk grädde
  • flingsalt

Instruktioner

Muffins:

  • Smält smöret.
  • Vispa lätt ihop ägg och socker.
  • Rör ner smöret.
  • Tillsätt de torra ingredienserna och vänd ihop till en slät smet.
  • Häll smeten i formarna och grädda ca 6-10 minuter beroende på form och ugn.
  • Låt kallna helt.

Chokladgrädde:

  • Smält chokladen i grädden.
  • Låt kallna i kyl minst 6 timmar.
  • Vispa upp och spritsa på dina muffins.

Gräddfrosting:

  • Vispa ihop till en fluffig frosting och spritsa på dina muffins.

Salt kolasås:

  • Smält kolorna i grädden.
  • Spä med lite grädde i taget om det behövs eller tillsätt fler kolor om det blir för rinnigt.
  • Smaksätt med någon nypa flingsalt.
  • Låt svalna och ringla sedan över muffinsen,