X4b_Kladdkakemuffins #2
Kladdkakemuffins, så enkelt och så gott! De här är toppade med smaksatt grädde, gräddfrosting och salt kolasås. Det var toppingar jag hade över från ett annat bak så det passade utmärkt!Hur länge de ska gräddas beror på storlek på formar och ugn. Men titta på muffinsen efter ca 6-7 minuter. De ska vara lite fasta i kanterna men rörliga i mitten för att vara kladdiga när de serveras.
Total tid30 minuter minuter
Måltid: Bakelser, Choklad, Kladdkaka, Muffins
Kök: Skandinaviskt
Keyword: fika, fikadags, gofika, kladdig brownie, kladdkaka, kladdkakor, kladdmuffins
Yield: 1 sats
Muffins:
- 150 gr smör
- 3 ägg
- 2,5 dl socker
- 120 gr mjöl
- 1 dl kakao
- 2 tsk vaniljsocker
Chokladgrädde:
- 150 gr mjölkchoklad
- 2 dl grädde
Gräddfrosting:
- 1 dl grädde
- 50 gr Färskost
- 2 msk florsocker
- 0,5 tsk vaniljsocker
Salt kolasås:
- ca. 10 kolor
- ca. 2 msk grädde
- flingsalt
Muffins:
Smält smöret.
Vispa lätt ihop ägg och socker.
Rör ner smöret.
Tillsätt de torra ingredienserna och vänd ihop till en slät smet.
Häll smeten i formarna och grädda ca 6-10 minuter beroende på form och ugn.
Låt kallna helt.
Chokladgrädde:
Smält chokladen i grädden.
Låt kallna i kyl minst 6 timmar.
Vispa upp och spritsa på dina muffins.
Salt kolasås:
Smält kolorna i grädden.
Spä med lite grädde i taget om det behövs eller tillsätt fler kolor om det blir för rinnigt.
Smaksätt med någon nypa flingsalt.
Låt svalna och ringla sedan över muffinsen,