Go Back
+ servings
Tre glasburkar med zucchinichutney på en träskärbräda.
Print
Inga röster än

Zucchinichutney

Smakrik zucchinichutney med sötma och kryddig hetta. Perfekt till grillat eller som smaksättare!
Total tid3 timmar
Måltid: Äppelrecept, Buffé/plockmat, Såser & röror, Tillbehör, Vegetariskt
Kök: Skandinaviskt
Keyword: grilltillbehör, sylt
Yield: 4 mindre burkar

Materials

  • 500 g zucchini
  • 150 g syrligt äpple
  • En bit färsk chili efter smak
  • 100 g rödlök
  • 1 dl socker
  • 2 msk honung
  • 2 krm salt
  • 1 dl ättiksprit
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 tsk malen ingefära
  • 0,5 tsk spiskummin
  • 1 dl vatten

Instruktioner

  • Tärna ner/hacka alla ingredienser. Jag skar zucchinin ungefär 1x1cm.
  • Lägg allt i en kastrull och fyll på med övriga ingredienser.
    En kastrull med hackade grönsaker inklusive zucchini, äpple, lök och chili.
  • Koka upp och låt det hela koka under lock i cirka 45 minuter. Rör om då och då.
  • Ta en potatisstöt och mosa till zucchinin lite, om det fortfarande är lite för hård, så låt det koka en stund till.
    Låt sedan allt sjuda tills det att du har mjuk zucchini och en syltig konsistens.
  • Smaka av och krydda upp lite mer om du vill.
  • Häll upp på rengjorda och steriliserade burkar och sätt på locken direkt.
    Ställ att svalna. Förvara sedan i kyl eller svalt förråd.

Anteckning

Här hittar du tips på hur du steriliserar burkar på rätt sätt.