Skip to content
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Blåbärscheesecake

Inga röster än
Skapat: 1 oktober, 2024
Senast ändrat: 1 oktober, 2024
Blåbärscheesecake

Denna blåbärscheesecake är en dröm för alla dessertälskare!

Den är både krämig och fyllig med en söt och lätt syrlig smak från färska blåbär, kombinerat med en len och silkeslen färskostfyllning.

Blåbärscheesecaken får en underbar kontrast med sin spröda botten av digestivekex, och toppas med ett vackert lager av blåbär.

Just cheesecake är perfekt att servera till festliga tillfällen eller som en lyxig fika!

Total tid: 6 timmar
Servings: 12 bitar
Calories: 301kcal

Ingredienser

Botten

Fyllningen

Blåbärsspegel

  • 3 st gelatinblad
  • 0,5 dl vatten
  • 2 dl koncentrerad blåbärssaft

Instruktioner

Botten

  • Smält smöret och mixa kexen till smul, blanda ihop och tryck ut massan i botten på en form, 20 cm, ställ sedan formen i kylen.
  • Jag hade bakplåtspapper i botten på formen och plastremsa på insidan av formen.

Fyllningen

  • Blötlägg gelatinet ca 10 minuter.
  • Vispa ihop ägg och socker med elvisp i en skål.
  • Rör ihop philadelfiaost och sylt i en annan skål.
  • Krama ur gelatinet och smält dem försiktigt med saften, låt svalna.
  • Vispa grädden.
  • Rör ner gelatinblandningen i ostkrämen, vispa sen ihop det med äggsmeten.
  • Vänd ner den vispade grädden.
  • Häll smeten i formen och låt stå i kylen ca 2 timmar.

Blåbärsspegel

  • Blötlägg gelatinet i ca 10 minuter.
  • Värm vattnet i en kastrull, krama ur gelatinet och smält dem i vattnet.
  • Blanda i saften och häll blandningen i formen när den inte är varmare än rumstemperatur.
  • Låt stå i kylen minst 4 timmar men gärna över en natt.

Näringsinnehåll

Kalorier: 301kcal | Carbohydrates: 29g | Protein: 3g | Fat: 20g | Mättat fett: 11g | Fleromättat fett: 1g | Enkelomättat fett: 5g | Transfett: 0,3g | Kolesterol: 54mg | Natrium: 192mg | Kalium: 109mg | Fiber: 1g | Socker: 18g | Vitamin A: 606IU | Vitamin C: 8mg | Kalcium: 57mg | Järn: 1mg
per bitar
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!

Comments

Lämna ett svar till Annethe Jämtdal Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg