Skip to content
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Chokladcheesecake med smak av pepparkaka

Inga röster än
Skapat: 7 december, 2024
Senast ändrat: 2 december, 2024
Chokladcheesecake med smak av pepparkaka

Jag ville göra något med Marabous juliga choklad med smak av pepparkaka och bestämde mig för att göra en cheesecake igen, det är så gott!

Det blir en ganska mild smak av pepparkaka. Vill man ha mer smak så kan man krossa pepparkakor och dekorera med ovanpå tårtan. Jag har dekorerat med vit chokladmoussekupoler som jag hade i frysen sen tidigare och chokladfluff.

Fler juliga recept:

📷 Erika Westerlund Strömmer

Total tid: 1 timme
Servings: 8 bitar

Utrustning

  • 20 cm form

Ingredienser

Botten:

Cheesecake:

Chokladgrädde:

Instruktioner

Botten:

  • Sätt ugnen på 175 grader.
  • Smörj en form, 20 cm, och spänn fast ett bakplåtspapper i botten.
  • Smält smöret.
  • Blanda i alla torra ingredienser.
  • Tillsätt ett ägg i taget och blanda till en slät smet.
  • Häll smeten i formen och grädda ca 20-22 minuter beroende på ugn, den ska vara lite fast i kanten men rörlig i mitten.
  • Låt kallna helt, gärna i kylskåp över en natt.

Cheesecake:

  • Ta fram alla ingredienser så de inte är kylskåpskalla
  • Blötlägg gelatinet i kallt vatten i 10 minuter.
  • Vispa ihop philadelfiaost, mascarponeost och socker.
  • Smält chokladen över ett vattenbad och låt den svalna.
  • Värm 0,5 dl grädde och smält de urkramade gelatinbladen där i, låt svalna.
  • Vispa 1,5 dl grädde fluffigt.
  • När allt är lite svalnat och inte har för stora temperaturskillnader, vispa sakta ner chokladen i ostblandningen.
  • Vispa sedan ner gelatinblandningen och vänd tillsist ner den vispade grädden.
  • Häll fyllningen i formen med kladdkakan i, gärna klädd med tårtplast runt kanterna, släta till med en palett.
  • Ställ i kylskåp.

Chokladgrädde:

  • Blötlägg gelatinet.
  • Värm grädden och smält chokladen där i.
  • När allt är smält, blanda i gelatinet.
  • Låt stå i kyl minst 6 timmar och vispa sedan upp och spritsa din tårta.Dekorera med pepparkakskross och lingon är gott till.
per bitar
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!

Comments

  1. Vad rekommenderas att använda istället för Marabou mjölkchoklad? De kan ha spår av nötter, och med en dotter med nöt-allergi, funkar detta dåligt. Har bra mjölkchoklad som hon tål hemma, Belgisk (callebaut), men då försvinner ju pepparkaka smaken…😅 Tacksam för tips! Mvh

Lämna ett svar till Katrine Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg