Glutenfri kladdkaksrulltårta utan tillsatt socker
Skapat:
17 juli, 2024
Senast ändrat:
6 april, 2025

1
Vad sägs om en festlig kladdkaksrulltårta? Den här festliga rulltårtan består nämligen av en kladdkaka med smörkräm.
Kladdkaksrulltårtan är naturligt glutenfritt, mjölkfritt, äggfritt/veganskt och utan tillsatt socker. Men vill du använda klassiska ingredienser så fungerar det också.



Recept av Anna Winér
Servings: 14
Ingredienser
Kladdkaka:
- 175 g margarin (eller smör)
- 1,25 dl vatten
- 3,5 dl Sukrin:1 (eller strösocker)
- 1,5 dl kakao
- 175 g Annas basmix
Fyllning:
- 150 g margarin (eller smör)
- 2 dl SukrinMelis (eller florsocker)
- 1 tsk vaniljpulver
- 2 tsk hett vatten
Instruktioner
Kladdkaka:
- Smält matfettet i en stor kastrull.
- Stäng av värmen och mixa i övriga ingredienser med en stavmixer.
- Häll smeten i en klädd form som är ca 20×25 cm.
- Grädda mitt i ugnen på 175 grader i ca 20-25 minuter.
- Ta ut och låt svalna i rumstemperatur.
- Mixa kladdkakan till en slät deg som du sedan kavlar ut mellan två bakplåtspapper. Har kladdkakan blivit gräddad för länge så att den är lite torr så mixa den med 1-2 msk vatten.
Fyllning:
- Vispa matfett, sötning och vanilj luftigt i en bunke.
- Tillsätt vattnet och vispa ihop till en slät kräm.
- Bred fyllningen på kladdkakan och rulla ihop. Kyl rulltårtan tills den känns riktigt fast så är den lättare att dela.
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!