Skip to content
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Suzanne Reuters hallonkaka

4,50 av 10 röster
Skapat: 21 september, 2024
Senast ändrat: 12 oktober, 2024
Suzanne Reuters hallonkaka

Suzanne Reuters hallonkaka från Över Atlanten, även av henne kallad Sveriges godaste kaka eller Atlantenkaka, är det inte många som har missat nu. Receptet har efterfrågats friskt och vi ska inte vara dom som är dom, för här hittar ni receptet på denna riktigt goda hallonkaka.

Är det Sveriges godaste kaka? Ja, när Suzanne Reuter och gänget var ute på sitt äventyr Över Atlanten, så kan jag verkligen förstå att dom tyckte att det var en helt magisk kaka, och ja, den är fantastiskt god, men att det ska vara Sveriges godaste kaka, det vet jag inte egentligen. Jag kan tänka mig att det finns en hel del hallonkakor där ute som är minst lika goda egentligen.

Suzanne Reuters hallonkaka | Receptskatt
Suzanne Reuters hallonkaka 14

Men, är det en god kaka? Ja, helt klart, det är inget snack om saken, det är en grymt god kaka som Suzanne Reuter bjöd på, inga tvivel.

När vi bakade denna för att testa så tog vi det hela ytterligare ett steg och serverade kakan med lite hemlagad vaniljglass. Riktigt gott tillsammans. Du kan även servera den med en hemgjord vaniljsås om du vill.

Total tid: 45 minuter
Servings: 10 portioner
Calories: 199kcal

Utrustning

  • Springform 24 cm

Ingredienser

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 175°C.
  • Smält smöret och låt det svalna.
  • Blanda ihop alla de övriga ingredienserna i en bunke. Använd en vanlig slev eller sked.
    Kakdeg som är blandad i en metallskål med en gaffel.
  • Rör ner smöret i blandningen. Det ska INTE vispas.
    En skål med blandning av smet för hallonkaka, med en sked lutad mot kanten.
  • Smörj springformen och fördela smeten/degen i den.
    Kakdeg i en genomskinlig skål, med en slät och jämn yta.
  • Fördela hallonen ovanpå.
    En bakform med en kaka täckt av frysta hallon i olika nyanser av röd.
  • Ställ in i ugnen och grädda cirka 30 minuter tills det att kakan har fått fin färg.
  • Ta ut kakan och låt den svalna. Ska du servera den med glass eller vaniljsås så kan den med fördel vara ljummen vid servering.

Näringsinnehåll

Kalorier: 199kcal | Carbohydrates: 38g | Protein: 2g | Fat: 4g | Mättat fett: 3g | Fleromättat fett: 0,3g | Enkelomättat fett: 1g | Transfett: 0,2g | Kolesterol: 11mg | Natrium: 44mg | Kalium: 61mg | Fiber: 2g | Socker: 21g | Vitamin A: 134IU | Vitamin C: 7mg | Kalcium: 17mg | Järn: 1mg
per portion
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!

Comments

  1. 5 stars
    Har bakat den många gånger men med blåbär. Min tidigare svärmor lärde mig att göra den i gjutjärnspannan och det blev en favorit ❤️

  2. 5 stars
    Gjort denna, och den blev mycket god 😋
    Min mamma gjorde något liknande kaka på 70-80-talet. Kallade den då för hastkaka. Ett säkert kort, när ”tanterna” skulle komma på kaffe.

  3. 3 stars
    Kakan blev ej bra. Använde djupfrysta hallon. Läste i ett annat recept att hallonen skulle vara halvtinade🤔

    1. När vi bakade den så hade vi frusna hallon, jag har lagt till att dom kan vara halvtinade nu, men jag tror inte att det gör nån större skillnad.

      Vad var det som inte blev bra för dig?

    1. Vet inte om det är min ugn som är felet men så blir det för mig med, men nu gör jag följande: kör 175g 30min och ökar sen till 200g och kör ytterligare 15min. Blir perfekt

  4. 5 stars
    Så god! Men med bara ett ägg så blev det smuldeg för mig. Med två ägg blev den perfekt!

  5. Jag har testat receptet och kan tänka mig att ha i mer vaniljsocker. Själva kakan smakade inte mycket utan det var hallonen man knde smak av

4,50 from 10 votes

Lämna ett svar till Elin S Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg