Very Cherry Chocolate Cheesecake
Skapat:
26 november, 2024
Senast ändrat:
25 november, 2024

0
Very Cherry Chocolate Cheesecake, en cheesecakevariant av min favorittårta med smak av körsbär och choklad, så god!
Botten består av en kladdkaka, baka den gärna en dag i förväg så den är helt kall och har satt sig. Chessecakelagret behöver en stund för att stelna innan man häller på chokladganachen, sedan är det bara att servera och njuta av en god cheesecake!
Fler recept på cheesecake:



Total tid: 1 timme
Servings: 8
Utrustning
- 18-20 cm form
Ingredienser
Botten:
- 125 gr smör
- 1 dl socker
- 1 dl brun farinsocker strö
- 1 tsk vaniljsocker
- 1,5 dl mjöl
- 0,75 dl kakao
- 2 st ägg
Cheesecakefyllning:
- 200 gr mascarponeost
- 100 gr Färskost
- 2 dl grädde
- 2 tsk vaniljsocker
- 0,5 dl florsocker
- 2,5 st gelatinblad
- 2 dl körsbärssylt
- 2 droppar körsbärsessence
Instruktioner
Botten:
- Smält smöret.
- Blanda i de torra ingredienserna och rör tillsist ner äggen.
- Häll smeten i formen med bakplåtspapper i botten.
- Grädda på 175 gr i ca 15-18 minuter eller tills kladdkakan är fast i kanterna men fortfarande rörlig i mitten.
- Låt kallna helt.
Cheesecakefyllning:
- Ta fram de kalla ingredienserna och låt stå framme minst 30 minuter.
- Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i ca 10 minuter.
- Vispa mascarponeost, philadelfiaost, florsocker, vaniljsocker och 1,5 dl av grädden fluffigt.
- Värm 0,5 dl grädde och smält de urkramade gelatinbladen där i.
- Låt svalna en stund och rör sedan ner i ostblandningen.
- Vänd ner sylten och häll sedan smeten formen över den kalla kladdkakan.
- Låt stelna.
Chokladganache:
- Värm försiktigt ihop grädde och choklad till en slät ganache, blanka av med smöret.
- Låt svalna och rör då och då.
- Häll sedan över den kalla cheesecaken, låt stå till servering.
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!
Hur många gelatinblad ska det vara?
Hej!
Det hade fallit bort.
2,5 st gelatinblad ska det vara. (Har lagt in det i receptet nu)