Skip to content
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Kanelbullar med vaniljkräm

Inga röster än
Skapat: 20 juli, 2024
Senast ändrat: 16 juli, 2024
Kanelbullar med vaniljkräm

Kanelbullar med vaniljkräm i långpanna, himmelskt gott!

Att baka kanelbullar i långpanna är enkelt och de blir så saftiga och goda.

Dessa kan man både kalljäsa över en natt om man vill göra i ordning degen kvällen innan eller så gör man som vanligt och värmer degvätskan. Jag brukar dock endast göra en längre jäsning efter att jag bakat ut bullarna.

📷 Erika Westerlund Strömmer

Servings: 15
Calories: 256kcal

Utrustning

  • 1 långpanna 25×35 cm

Ingredienser

Bullar:

Fyllning:

Topping:

Sockerlag:

  • 1 dl vatten
  • 0,75 dl socker

Instruktioner

Bullar:

  • Smula jästen i en bunke och tillsätt mjölken, rör om tills jästen lösts upp. Använd kall mjölk om du vill nattjäsa. Annars värm mjölken till 37 grader.
  • Tillsätt sedan de andra ingredienserna och nästan allt mjöl. Jag tillsätter hellre lite mindre mjöl än för mycket men du ska kunna baka ut degen utan att den klibbar.
  • Arbeta degen i maskin tills den släpper från kanterna och det går att göra ett glutentest, dvs ta en liten bit deg och rulla ihop. Dra sedan isär degbiten mellan fingrarna till ett tunt fönster, då är den klar. Om det inte går, kör degen någon minut till och testa på nytt.
  • Låt degen vila i bunken 15-20 minuter.

Fyllning:

  • Vispa ihop ingredienserna till fyllningen (utom vaniljkrämen).

Bullar forts:

  • Kavla ut degen till en rektangel, bred över fyllningen. Rulla sedan ihop från långsidan och skär i bullbitar. Placera dem med mellanrum i plåten klädd med bakplåtspapper. Täck med plast. Låt de stå på bänken 30 minuter till 1 timme om du tänker nattjäsa dem och ställ sedan i kyl. Annars låter du dem jäsa i ca 2,5-3 timmar eller tills de är färdigjästa. Om du petar på dem med ett finger så ska fingermärket försvinna, då är de klara för gräddning.
  • Gör i ordning vaniljkrämen, gör en grop i varje bulle och spritsa i vaniljkrämen.

Topping:

  • Vispa upp ägget med en nypa salt och en skvätt vatten och pensla bullarna, strö över pärlsocker.
  • Grädda näst längst ner i ugnen i ca 20-25 minuter på 200 grader. Om bullarna får för mycket färg innan de är färdiggräddade så lägg ett folie över.

Sockerlag:

  • Koka vatten och socker tills sockret har smält.
  • Pensla bullarna direkt efter ugnen med sockerlagen.

Näringsinnehåll

Kalorier: 256kcal | Carbohydrates: 18g | Protein: 3g | Fat: 20g | Mättat fett: 10g | Fleromättat fett: 2g | Enkelomättat fett: 7g | Transfett: 1g | Kolesterol: 46mg | Natrium: 137mg | Kalium: 116mg | Fiber: 1g | Socker: 15g | Vitamin A: 497IU | Vitamin C: 0,1mg | Kalcium: 72mg | Järn: 0,3mg
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!

Comments

Lämna ett svar till Receptskatt Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg